Jāzeps

Latvija. Sinfonia brevis.

Latvijas Komponistu savienība sadarbībā ar Latvijas Mūzikas akadēmiju aicina klausītājus 2018.gada 30.novembrī 18.00 JVLMA Lielajā zālē uz īpašu koncertu, kurā tiks atskaņoti šī gada divu komponistu - jubilāru darbi, kā arī citu komponistu jaundarbi.

Koncerta programma piedāvā latviešu kamersimfonijas žanra daudzveidību un žanriskā spektra dažādību (Kamersimfonija, Sinfonia brevis, Sinfonia Concertante), velkot paralēles ar 2018. gada jubilāriem (J. Ķepītis – 110, J. Karlsons – 70) un trim jaundarbiem, kas tapuši ar Valsts Kultūrkapitāla atbalstu.

Jubilāru – “vecmeistaru” muzikālo valodu raksturo romantiski emocionālais Jāņa Ķepīša skaņdarbs un neoklasicistiski viedās Jura Karlsona gregoriskā korāļa lasījuma pārdomas. Savukārt jaundarbu vidū atzīmējami ekspresionistiski spriegie Lauras Gustovskas un Anitras Tumševicas darbi – kamersimfonijas, kā arī Andra Vecumnieka vitāli optimistiskā koncertrotaļa klarnetei ar orķestri.

Piedalās orķestris Sinfonia Concertante, kura viens no pamatmērķiem ir popularizēt latviešu komponistu mūziku un rosināt jaundarbu radīšanu un izcelt jaunos talantus, kā arī ļaut mākslinieciski izteikties Latvijas atskaņotājmākslas prominencēm.  Soliste Anna Gāgane (klarnete) un diriģents Jānis Stafeckis. Biļetes varēs iegādāties stundu pirms koncerta norises vietas.

Jaunākie raksti