Alīna, Sandris, Rūsiņš

Idejas Team building pasākumiem

Veiksmīga uzņēmuma kodols ir komanda, kuras starpā valda uzticība, harmonija un veselīga konkurence, tāpēc vadībai laiku no laika jāpiedomā par darbinieku motivējošiem un saliedējošiem pasākumiem jeb Team Building.

Viss, protams, ir atkarīgs no finansiālajām iespējām, tomēr tās ne vienmēr ir atslēga uz veiksmīgu komandas gara saliedēšanu. Lielākās kompānijās darbinieku motivēšanai noteikti ir atvēlēti atsevišķi naudas resursi un izveidoti atsevišķi departamenti. Mazākos uzņēmumos šādu resursu ir daudz mazāk, bet darbinieku motivācija un saliedētība nebūt nav mazāk svarīga.

Profesionālās apmācības un semināri

Semināru iespējas ir visdažādākās. Piemēram, sākot no publiskās runas nodarbībām, kas lieliski noder kā jaunām, aktīvām un radošām darba komandām, tā komandām ar lielu pieredzi savā darbības jomā, beidzot ar mākslas terapijas semināriem. Pie kam novatoriski semināri palīdzēs attīstīt ne vien darbinieku savstarpējās profesionālās attiecības, bet arī uzlabos pašapziņu.

Azartiskie pilsētas foto ralliji
Pēdējā laikā populāri ir kļuvuši dažādi pilsētas foto ralliji, kurus var veikt gan ar automašīnu, gan ar kājām, viss ir atkarīgs no organizatoru izvēlētā maršruta. Šie ralliji NAV ātruma sacensības, bet gan precizitātes sacensības, jo uzdevums ir atrast un nofotografēt pēc iespējas vairāk organizatoru veidotā kartē norādītos objektus attiecīgā laika posmā un darbības zonā. Parasti šādi ralliji ilgst no 2,5 h – 3 h. Iespējami arī divu dienu ralliji ārpus pilsētas un citas tamlīdzīgas aktivitātes.

Sporta spēļu klasika

Ja komanda ir lielāka un arīdzan rocība ir mazliet plašāka, tad sporta spēles var kļūt par lielisku darba kolektīva saliedējošu pasākumu. Iespējams, nekas tik ļoti neveicina veselīgas konkurences attīstību, kā sports. Te pat nav vajadzīgs vesels departaments, lai noorganizētu labas sporta spēles. Uz 30 cilvēku komandu pietiek ar vienu līdz diviem entuziastiem. Protams, nekad nenāk par ļaunu pārbaudītas, profesionālas palīdzības vērtība, bet finansiāli izdevīgāk to palūgt darīt kādam labi organizētam, radošam, bet mazāk noslogotam darbiniekam, kuru var motivēt atsevišķi ar, iespējams, papildus naudas bonusiem.

Modernas ballītes

Modernas ballītes būs vispiemērotākais komandas saliedēšanas veids, ja komanda sastāv no jauniem un dinamiskiem cilvēkiem. Tomēr ir jāatceras, ka darbs ir darbs un izklaide ir izklaide. Kā nepārkāpt robežas?

Korporatīvās ballītes mēdz apvienot ar motivējošām priekšniecības prezentācijām, kas citkārt būtu jāveic biroja atmosfērā. Attiecīgi ballītes laikā darbiniekus var dalīt komandās un uzdot dažādus uzdevumus. Piemēram, radīt un prezentēt reklāmu kādam pašu izdomātam un neeksistējošam produktam/ pakalpojumam. Iespējas ir daudz un dažādas, tikai jāliek lietā iztēle. Vienīgi jāatceras, ka šādas prezentācijās nevajadzētu pārpludināt ar negatīvu informāciju.

Ir svarīgi objektīvi izvērtēt pasākuma mērķi un vietas izvēli. Šādus pasākumus var veidot pikniku vai kokteiļu vakaru formātos. Īpaši, ja restorānu piedāvājums šķiet par dārgu, tad apziniet dažādus jaunos dzīvokļu projektus. Turklāt siltajos gada laikos gan piknikus, gan kokteiļu vakarus nelielos darba kolektīvos iespējams rīkot uz namu jumtiem un terasēm. Vēsākos gada laikos var izmantot lielāku dzīvokļu īri, kas ir pieejami gan ar, gan bez mēbelēm. Šādi iespējams radīt savu neatkārtojamo ballītes stilu.

Lai arī komandu saliedējošus pasākumu iespējams organizēt pašiem, mūsdienās ir daudzas kompānijas, kas ar to nodarbojas profesionāli. Team Building pasākumi ir svarīgi ne vien komandas gara saliedēšanai, bet arī savstarpējās uzticības rosināšanai, kas nenoliedzami ir svarīga motivācija ikdienas darbā.

Jaunākie raksti