Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Labklājības ministrija aicina sveikt māmiņas un sarūpēt svētkus ģimenei

Tuvojoties Mātes dienai, kuru Latvijā atzīmēs svētdien, 13. maijā, Labklājības ministrija aicina ikvienu ne vien sveikt māmiņas un pateikties par nesavtīgu gādību, mīlestību un rūpēm, bet arī aizdomāties par ģimenes vērtībām un novērtēt ģimenes nozīmību.

Sagaidot svētkus, labklājības ministre Ilze Viņķele uzsver: "Vairāki statistikas pētījumi apliecina, ka cilvēki, kuriem ir bērni, jūtas laimīgāki par tiem, kuriem bērnu nav. Mātes dienas priekšvakarā īpaši skaidri apzināmies to prieku un gandarījumu, kādu ikviens bērns dod savai māmiņai, ienes savā ģimenē. Aicinu ģimenes izbaudīt šo prieku, neaizmirstot arī par saviem vecākiem – sveicot mammas, mēs sagādājam prieku arī viņām".

Labklājības ministrija aicina ikvienu, sarūpējot īpašu pārsteigumu, sveikt savu mammu un radīt sirsnīgus svētkus visai ģimenei. Savukārt LM Twitter kontā @Lab_min gaidīsim interesantākos stāstus par to, kā izdevies apsveikt, pārsteigt un iepriecināt māmiņas.

Atgādinām, ka sekmējot pirmā vai nākamā bērna ienākšanu ģimenē, Labklājības ministrija pašlaik izstrādā Rīcības plānu "Ģimenes valsts politikas pamatnostādņu 2011. – 2017. gadam" īstenošanai 2012. – 2014. gadā.

Mātes diena ir starptautiski svētki, kuros apsveicam māmiņas. Dažādās valstīs to svin atšķirīgos datumos, Latvijā kopš 1992. gada – maija otrajā svētdienā. Savukārt septembra otrajā svētdienā svin Tēva dienu.

Jaunākie raksti