Alīna, Sandris, Rūsiņš

Kāzu kleitas: līgava vintage kāzu kleitā

Romantika un mirklis, kas tiecas pēc mūžības - to varētu teikt gan par kāzām, gan vintāžas kāzu kleitām, kas, neapšaubāmi, glabā sevī īpašu šarmu. Uzdrīksties arī Tu uzvilkt vecmāmiņas laiku kleitu: nedaudz vecmodīgu, varbūt diezgan vienkāršu, bet vienlaikus graciozu...

Izziņai: Par vintage kāzu kleitām, tāpat kā citiem vintage darinājumiem sauc tos tērpus, kuri ir vismaz 20 gadus seni, pašūti no kvalitatīviem  audumiem, labi saglabājušies un kuru vērtība ar gadiem nemazinās – tieši  otrādi! (Vārds vintage cēlies no franču valodas, tas ir arī apzīmējums izturētam, labam vīnam.)

Vintage neliedz izpausties arī krāšņāk – bohēmas apvītajā 60.-70. gadu stilā, kolorīto 80. vai 30. gadu dīvas tēlā ar sarkani krāsotām lūpām. Vinage kāzu kleitas izvēle patīkami pārsteigs Tevi pašu, mīļoto un kāzu viesus!

Tērpi ar smalku vēsturi
Šī brīža vintage aktualitāti, tāpat kā modi kopumā, vislabāk raksturo teiciens: Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Vintage kāzu tērpi ir autentiski pagājušā gadsimta liecinieki, kurus var iedalīt sīkāk pēc konkrētās gadu dekādes – apmēram 20.-80. gadu tērpu darinājumiem.
Lielākoties tērpi ir saglabājušies  vienā, unikālā eksemplārā. Tādēļ daudzas topošās līgavas visā pasaulē nu labprāt ieskatās savu un draudzeņu vecmāmiņu skapjos, antikvariātos, specializētajos vintage tērpu veikalos vai izsolēs (atkarībā no rocības), - ne tikai kāzu salonu jaunajos katalogos, kur modeļu pārpārēm.  

Katrai desmitgadei - savas vintage ikonas
Kā zināms, katra gadsimta dekāde, ja runājam par 19. gadsimtu, iezīmē pat ļoti atšķirīgas modes tendences – konkrētajiem gadu skaitļiem raksturīgus audumus un piegriezumus (iedomājies, piemēram, 30., 50. un 70. gadu modi).
Tādēļ, pirms nodoties vintage kāzu kleitas meklējumiem, ir nedaudz  jāapzina, kas tieši bija modē katrā dekādē un asociatīvi jāizvēlas savai sirdij tuvākais modes laikmets. Jo tas taču nav tikai tērps vien, bet arī kopējais līgavas tēls – sākot no pieskaņotas frizūras, aksesuāriem, līdz pat, galu galā – attiecīgi ģērbtam līgavainim!

Kur meklēt savu īpašo kāzu kleitu?
Tad, kad esi apzinājusies, kāda tipa vintage kāzu kleitu vēlies redzēt tieši sev mugurā, vari uzsākt tās meklējumus. Tas ir aizraujošs, bet ne tik viegls process. Vari darīt arī citādāk - skatīties, kas ir pieejams, un tad apzināt, vai konkrētā kleita der priekš Tevis vai ne!
Jāatzīst gan, ka Latvijā vintage kāzu kleitas vieglāk atrodamas ar interneta starpniecību ārzemēs. Vintage  kāzu kleitas piedāvā kāzu saloni, kolekcionāri, modes dizaineri un cita veida resursi, piemēram, vienkārši cilvēki internetā, kam  „aizķērusies” kāzu kleita no aizgājušajiem gadiem.
Tā kā iedvesma ir aizgūta, atliek tikai uzsākt meklējumus!

Jaunākie raksti