Alīna, Sandris, Rūsiņš

Iegūsti skaistu figūru pirms kāzām

Plānojot kāzas, vai esi jau domājusi, kā tas būs, kur? Kā tajā dienā jutīsies un izskatīsies? Kāda kleita Tev būs? Vai esi jau  to pielaikojusi? Vai ir kas tāds, kas traucē Tev ietērpties savā sapņu tērpā?

Fitnesa studijas "Vivido Gym" trenere Daira Gruntmane norāda, ka ar vienas nedēļas vai mēneša centieniem nav gana, lai sasniegtu ideālu, tomēr, ja līdz kāzām ir atlikuši 2–3 mēneši, progresu noteikti ir iespējams sasniegt, ievērojot fiziskās aktivitātes, lietojot veselīgu uzturu un dažādus ārējās iedarbības līdzekļus.

Vai būtu prātīgi iegādāties kleitu, kura ir pāris izmēru par mazu, lai motivētu sevi nodarboties tik ilgi, lai spētu tajā ielīst? Nav teikts, jo Tavs augums var iegūt labākas aprises, nekā esi iedomājusies. Iet uz veikalu un laikot kleitu tik bieži, ka jau paliek neērti no pārdevēju skatieniem, tas gan der. Iespējams, ka pārdevējas kļūs ar laiku par Tavu slepeno atbalsta grupu un nāks talkā ar dažādām idejām un receptēm.

"Īsu laiku pirms kāzām noteikti nevajadzētu riskēt ar jaunu avangardisku matu griezumu vai krāsu, jaunu kosmētikas līdzekli, tonējošo krēmu un citām līdzīgām lietām, bet, runājot par sporta aktivitātēm, grūti ko salaist grīstē, jo efekts nav panākams tik īslaicīgā periodā. Tieši otrādi, jo savlaicīgāk sāk, jo labāks būs efekts. Jāuzmanās vienīgi iegūt pēdējā brīdī kādu zilumu redzamā ķermeņa daļā," tā D.Gruntmane.

Labam rezultātam nepieciešams nodarbināt pilnīgi visu ķermeni

Jāatceras, ka vēdera prese sastāv no četrām muskuļu grupām un nepietiks, ja treniņos tiks nodarbināts tikai vēdera taisnais muskulis, izvēloties tikai vienu vienkāršāko vingrojumu. Tāpēc jākombinē vingrojumus gan slīpajiem vēdera muskuļiem, gan taisnā muskuļa augšējai un apakšējai daļai, kā arī  dziļajam vēdera muskulim.

Vēdera muskuļu treniņu vari veikt divas, trīs reizes nedēļā. Katrā nodarbībā noteikti jāpamaina vēdera vingrojumu kombinācijas. Tomēr, lai uz vēdera vairs nebūtu lieko tauciņu, nepietiks ar vēdera muskuļu spēka treniņu vien. Divas līdz trīs reizes nedēļā ir nepieciešama arī aeroba cikliska slodze jeb kardio treniņš, piemēram,  skriešana, braukšana ar velosipēdu, peldēšana un citas aktivitātes.

Strādājot ar vēdera presi, jāatceras, ka svarīgi ir paralēli nostiprināt arī muguras muskulatūru!

Daudzām sievietēm galvassāpes sagādā arī rokas, visbiežāk ļenganums posmā no elkoņa līdz padusei, kas nozīmē, ka jāpiestrādā arī pie tricepsa nostiprināšanas. Var ņemt talkā nelielas 1–2 kg hanteles vai ar ūdeni vai smiltīm pildītas ūdens pudeles. Vingrinājumi ir daudz un dažādi, gan stāvus pozīcijā, saliecot rokas elkoņos un iztaisnojot aiz sevis, rokas paceltas virs galvas, saliecam elkoņus, nolaižam hanteles aiz pleciem, elkoņus turot pie galvas, neizvērstus. Pozā guļus uz muguras iztaisno rokas virs sevis, elkonis virs pleca, elkoni lēnām saliec un atliec, hanteles nolaižot līdz pleciem. Atkārto šo pašu vingrinājumu arī ar mazāku amplitūdu. Lieti noder arī tā pati tautā saucamā pumpēšanās.

Dibenam un augšstilbiem lieliski noder izklupieni un dziļie iesēdieni! Galvenais, izpildīt tos pareizi! Mugura jātur taisni, vēders stingri ievilkts un izpildot iesēdienus, jāuzmanās, lai ceļgali neietu pāri pirkstu galiem, tādējādi nodarbinot tikai sēžas muskuļus.

"Ideāli, protams, būtu, ja vismaz uz kādu laiku topošā līgava varētu nodot sevi profesionāļa rokās, tomēr, ja tuvumā nav sportā zāles, ieteiktu vismaz vienu reizi doties uz nodarbību pie fizioterapeita vai trenera, kas ierādītu pamata vingrinājumus un kā pareizi jāpilda mājas apstākļos. Jo izpildot vingrinājumus nepareizi, labākajā gadījumā, tie nesniegs vajadzīgo efektu, sliktākajā – iegūt kādu traumu," atzīst D.Gruntmane.

Lai palīdzētu līgavām savā kāzu dienā izskatīties un būt īpaši skaistām un slaidām, “Vivido gym” šobrīd piedāvā īpašu akciju – 2 mēnešu pilnu abonementu tikai par 49,99 latiem. Plašāku informāciju saņemsiet sazinoties!

Raksts tapis sadarbībā ar:

vivido_gym

Jaunākie raksti