Latvijas zemnieku un mājražotāju piedāvājums palīdzēs sagatavot svētku galdu Jaungada ballei no veselīgiem labumiem, piemēram, fermentētiem un nogatavinātiem Indijas riekstu sieriem un kazas sieriem, bio Sicīlijas apelsīniem un avokado, čiekuru sīrupiem, Āfrikas samiem un Pāvilostas Jemberga zvejnieku saimniecības nēģiem. Kalnciema kvartāla Vīnu veikals Jaunā gada sagaidīšanai sarūpēs izmeklētus dzirkstošos vīnus no Itālijas mazajām vīnu darītavām. Uz vietas “Gustame Churros” gatavos spāņu tradicionālos saldumus čurros un “Crepes Cafe” ceps franču pankūkas ar Latvijas ābolu ievārījumu un kanēli.
28. decembrī
Plkst. 12.00-14.00 notiks Ziemassvētku piparkūku darbnīca Brūnās mājas zālē, kurā bērni varēs paši cept piparkūkas no koka formām. Kokgriezēji Sarmīte un Jānis Baloži izgatavo piparkūku formas ar vēsturiskiem motīviem un radošajās darbnīcās māca bērniem cept piparkūkas. Turpat uz vietas būs iespējams arī šīs piparkūku formas iegādāties.
29. decembrī
Plkst. 10.00-16.00 “Smilšu aplikācijas” darbnīcā mācīs krāsot smiltis un izrotāt ar tām kartītes, ko vēlāk varēs uzdāvināt sev vai tuvajiem. Dalība bez maksas.
Plkst. 12.00-13.00 Vīnu veikala zālē Natālija Provornaja no “Graud Kafe”, kas ir Ajurvēdas pārtikas tehnoloģe, aicina piedalīties pankūku cepšanas darbnīcā. Pankūku mīklai izmantos dzīvā grauda miltus, kas īpaši izceļas ar to, ka pankūkas pašas uzpūtīsies, lai gan nebūs pievienots raugs. Ikviens pats varēs uzcept sava lieluma pankūku un novērtēt dzīvā grauda spēku! Dalība bez maksas.