Aldis, Alfons, Aldris

Rīgā atvēries jauns seafood bistro Fish Corner. FOTO

Rīgas centrā, Tērbatas ielā 41/43 (ieeja no Ģertrūdes ielas), durvis vēris jauns gastronomiskais galamērķis - bistro Fish Corner. Tā ir vieta ikvienam, kurš ilgojies pēc mūsdienīgas zivju virtuves par demokrātiskām cenām, kur ēdienu stāsts rodas no garšas un patiesas cieņas pret Baltijas reģiona zivju tradīcijām.

Restorāna koncepts balstās uz basku kulināro filozofiju vietējo produktu izmantošanā un skandināvisko estētiku. Fish Corner šefpavārs Vjačeslavs Samorokovs iesaka restorāna “hitus”: reņģu karpačo ar fenheli, līdakas čebureku, kraukšķīgas brētliņas filo mīklā un paša interpretācijā radītos smørrebrød jeb skandināvu sviestmaizes.

Bistro interjers veidots skandināvu minimālisma tradīcijās ar smalkiem vintage akcentiem un jūras tematikas pieskārieniem. Telpas arhitektūras risinājumu radījis Edmunds Oborskis, birojs “Arhitektu birojs B.C.D.A.”. Interjerā izmantotas Latvijas ražotāja Vline Furniture darinātas mēbeles un studijas miks.studio (Mikss Ozols) radīti dekoratīvie elementi.

Svaigu maizi un desertus Fish Corner gatavo slavenais “Kūre ceptuve” šefpavārs Ūvis Janičenko. Vīna kartē ir vairāk nekā 30 vīnu, kas pieejami pa glāzei - gan klasiskie, gan biodinamiskie, no mūsdienīgām Eiropas vīna darītavām. Šogad Fish Corner kļuva par The Baltic Wine & Drinks Awards finālistu.

Fish Corner komanda piedāvā demokrātisku, draudzīgu bistro atmosfēru un drosmīgas garšu kombinācijas - vietu, kur jūras velšu ēdieni atklājas jaunā, mūsdienīgā veidolā.

Līdzīgie raksti