Francijas garšas nedēļas atklāšanas pasākums "Garšu mikslis" notiks 20.novembrī plkst. 22 klubā "Piens".
No 20. līdz 24. novembrim "Splendid Palace" būs izstāde "Bresas reģiona tradicionālā virtuve", bet no 25. līdz 27. novembrim tā būs skatāma Mākslas muzejā "Rīgas Birža".
21.novembrī Francijas institūtā atklās interaktīvu izstādi "Aromātu pagrabs", kas būs skatāma līdz 14.decembrim. Tajā izklaidējošā un interaktīvā veidā aicinās iepazīt franču, tostarp Burgundijas, vīnu pasauli. Tiks piedāvāta smaržām un vizuāliem pārsteigumiem bagāta pastaiga, apskatāmi un saklausāmi elementi apvienojumā ar vīna aromātiem. Uz divpadsmit ozolkoka mucām izvietotie stikla baloni ļaus lielo un mazo apmeklētāju deguniem dabiskākā veidā ar ožas palīdzību iepazīt vīnos sastopamo aromātu nianses.
Nedēļas ietvaros Francijas institūtā Latvijā notiks gan pasaku pēcpusdiena "Apetīte rodas ēdot", gan franču šampaniešu un vīnu meistarklases – degustācijas un Bordo vīnziņa Serža Opijāra meistarklase.
"Spendid Palace" iecerēts franču kino un gastronomijas pasākums "Filmas garšas kārpiņām", kur rādīs režisora Pola Jakosta dokumentālo filmu "No rokas rokā – virtuve mantojumā", Džonatanta Nositera franču-amerikāņu dokumentālo filmu "Mondovino", Kristiānā Vensāna komēdiju "Pils garšas", kā arī dokumentālās filmas "Sirmais ceļo. Kulta ēdieni" Francijas epizodi.
23. novembrī Berga bazāra tirdziņš būs Parīzes noskaņās, bet restorānā "Elements", "Tallink Hotel Riga", notiks šefpavāru vakariņas, kur varēs baudīt Bordo reģiona ēdienus Latvijas gaumē šefpavāru Svetlanas Riškovas (Rīga) un Benuā Dikoza (Bordo) izpildījumā.
Mākslas muzejā "Rīgas Birža" notiks vairākas lekcijas. Burgundijas universitātes mūsdienu vēstures profesors, vīna un kultūras speciālists Kristofs Likāns runās par vīna kultūru, Francijas Kultūras un komunikāciju ministrijas eksperts, Francijas darbības koordinators UNESCO Konvencijas par nemateriālā pasaules kultūras mantojuma saglabāšanu ietvaros K. Otēns nolasīs lekciju "Kulinārais mantojums". 2010.gada novembrī UNESCO pirmo reizi iekļāva garajā nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā ar kulināriju saistītu mantojumu – Francijas kulināro mantojumu, bet lekcijā "Kulināra mantojuma novērtēšana – valstu un reģionu attīstības un atraktivitāti veicinošs faktors" Francijas kultūras un kulinārā mantojuma pārstāvniecības vadītājs Pjērs Sanērs aplūkos gastronomijas saikni ar tūrismu.
Visi pasākumi ir apmeklējami bez maksas, bet uz daļu no tiem iepriekš jāpiesakās.
No 20. līdz 27. novembrim Rīgā notiks Francijas garšas nedēļa, vēsta Francijas institūts Latvijā. Tā plānota kā savstarpējas apmaiņas, līdzdalības un atklājumu nedēļa, lai atzīmētu Rīgas un Bordo sadraudzības 20.gadadienu un izceltu franču ēdienu un vīnu bagātību.