Pirms trim gadiem, Igaunijas Kulinārijas asociācijai apvienojoties ar Igaunijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, tika nolemts ik gadu veidot Tallinas restorānu nedēļu, lai veicinātu izpratni par maltītes ieturēšanu ārpus mājām kā kultūras pieredzi gan vietējiem iedzīvotājiem, gan arī pilsētas viesiem. Šāds nedēļu ilgs pasākums radīts, Igaunijai lepojoties ar galvaspilsētas restorāniem, kas laika gaitā attīstījušies un uzstādījuši augstu kvalitātes latiņu. Tallinas restorānu nedēļas mērķis ir cilvēkus iepazīstināt ar ēdiena kultūru.
Šogad Tallinas restorānu nedēļā piedalīsies 35 pilsētas labākie restorāni, apmeklētājus cienājot ar viskvalitatīvākajiem un gardākajiem ēdieniem, tādējādi reprezentējot savu restorānu un tā ēdienu gatavošanas stilu. Kopumā Tallinas restorānu nedēļā būs iespēja piedalīties ap 15 000 gardēžu, nobaudot augstākās kvalitātes pusdienas un vakariņas par ļoti pievilcīgām cenām – no 10 līdz 20 eiro par maltīti.
Nedēļas ietvarā gardos ēdienus varēs nobaudīt ikviens interesents, kurš būs veicis rezervāciju uz konkrētajiem Tallinas restorāniem, norādot vēlamo ierašanās datumu un laiku. Viena kompānija rezervācijai var pieteikt tikai 2-6 cilvēkus, ņemot vērā, ka katrā no restorāniem ir ierobežots vietu skaits. Rezervāciju veikšana būs iespējama no rītdienas, 25. oktobra līdz pat pašai pasākumu nedēļai, taču svarīgi atcerēties, ka rezervācija jāveic vismaz vienu dienu pirms došanās uz restorānu.
Vēsturiski Restorānu nedēļa tika aizsākta Ņujorkā, taču maltītes ieturēšanai ārpus mājām kļūstot par teju kultūras notikumu, šis pasākums ātri vien ieguva starptautisku slavu. Mūsdienās Restorānu nedēļas kā ikgadējs pasākums notiek arī Londonā, Amsterdamā, Barselonā, Bostonā, Atlantā un citviet pasaulē.
Plašāka informācija par Tallinas restorānu nedēļu, kā arī biļešu rezervēšanu pieejama interneta vietnē http://www.tallinnrestaurantweek.ee/en/.
No 1. līdz 7. novembrim Igaunijā jau trešo gadu pēc kārtas norisināsies Tallinas restorānu nedēļa, kurā piedalīsies 35 galvaspilsētas labākie restorāni. Ikviens Igaunijas un citu valstu gardēdis aicināts piedalīties restorānu nedēļā, nobaudot augstākās kvalitātes Tallinas restorānu ēdienus, kuru pagatavošanā pēc iespējas vairāk izmantotas svaigas pašmāju sastāvdaļas.