Pasākumā tā dalībnieki gatavos tematiskus brokastu ēdienus, meklējot kopīgo restorānu kultūrā un skatuves mākslā. Pasākumā piedalīsies labākie Latvijas šefpavāri, tostarp Heinrihs Erhards, Raimonds Zommers, Ēriks Dreibants, Ingmārs Ladigs, kā arī Nacionālā teātra aktieri Egils Melbārdis, Marija Bērziņa, Zane Jančevska, Juris Hiršs, Dita Lūriņa, Ģirts Jakovļevs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) un Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes locekle Vita Jermoloviča.
Jau ziņots, ka Rīgas restorānu nedēļa norisināsies laikā no 14.oktobra līdz 20.oktobrim Rīgā. Tās laikā labākie Rīgas restorāni piedāvās īpašu trīs ēdienu maltīti, kurā iekļauti rudenīgi Latvijas lauku labumi un meža veltes. Rīgas restorānu nedēļā būs iespējams nobaudīt tādus īpašus ēdienus kā truša stilba cepetis, medījuma ragū pīrāgs, sautēta vērša gaļa, smiltsērkšķu ābolu zupa un daudzus citus.
Rudens Rīgas restorānu nedēļā piedalīsies 21 Rīgas restorāns, kas saviem apmeklētājiem piedāvās trīs ēdienu maltīti par īpaši pievilcīgu cenu - 10,50 latiem (15 eiro).
Šajā sezonā dalību restorānu nedēļā apstiprinājuši "Trīs pavāru restorāns. Tam labam būs augt", "Aleks", "Ambiente", "Avalon", "Bibliotēka Nr.1", "Benjamiņš", "Bergs", "Burkāns", "Dārzs", "Elements", "HE’s", "Kaļķu vārti", "La Boheme", "Le Dome", "Lido", "Olive Oil Trading Co", "Ostas Skati", "Tinto", "Valtera restorāns" un "Zaļais Maksis".
Šodien restorānā "Kaļķu vārti", atklājot Rudens Rīgas restorānu nedēļu, Latvijas Nacionālā teātra aktieri kopīgi ar Latvijas labāko restorānu šefpavāriem gatavos Zvaigžņu brokastis.