Sakarā ar Pasaules gastronomijas pilsētu asociācijas ģenerālo asambleju, kas notiek Čikāgā, asociācijas dalībpilsētu pavāri ir uzaicināti piedalīties festivālā un demonstrēt pasākumā ēdienu, kas raksturo konkrēto pilsētu. Svetlana Riškova piedāvās Latvijas piparkūku un brūkleņu ievārījuma kārtojumu ar svaigām sezonas ogām.
Kā viena no nedaudzajām sievietēm šefpavārēm pasaulē, Svetlana Riškova aicināta piedalīties arī labdarības vakariņās „Vadošās sievietes nozarē” („Leading Women in the Industry”) pasaulslavenajā „Vermillion” restorānā.
Rīga ir Pasaules gastronomijas pilsētu asociācijas „Délice” biedrs kopš 2007.gada. Asociācijas mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu pilsētās, popularizējot veselīgu uzturu un vietējo produktu izmantošanu, kā arī sekmēt nacionālā kulinārā mantojuma un ēdināšanas tradīciju saglabāšanu. 2014.gada jūnijā Rīgā plānots „Délice” asociācijas seminārs, kurā dalībniekus iepazīstinās ar Rīgas un Latvijas kulināro mantojumu un tā popularizēšanu.
No 27. līdz 29.septembrim Čikāgā (ASV) norisināsies ikgadējais gastronomijas festivāls „Chicago Gourmet 2013”, kurā piedalīsies Rīgas restorāna „Elements” šefpavāre Svetlana Riškova un 28.septembrī prezentēs latviešu modernās virtuves gardumus.