Aleksandrs, Doloresa

Izstādē „Riga Food 2013” apbalvo labākos profesionāļus

Starptautiskajā izstādē "Riga Food 2013" Ķīpsalā konkursos noskaidroti labākie amata meistari.

Starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2013" pirmajā dienā norisinājās ļoti "garšīgs" konkurss, kur septiņi sava amata pratēji sacentās par titulu "Latvijas 2013.gada konditors". Ar iegūtiem 243 punktiem pirmo vietu un galveno balvu - braucienu uz specialitātes kvalifikācijas celšanas apmācībām, kādā no Eiropas valstīm - ieguva Marika Bērziņa, kura konkursā pārstāvēja SIA "Ogres Prestižs". Otro vietu, atpaliekot tikai ar vienu punktu, godam izcīnīja Laura Rozenfelde no restorāna "Bibliotēka N01", savukārt trešajā vietā palika LTD "Reaton" pārstāve Anna Salakitska.

6. septembrī Ķīpsalas hallē pulcējās pavāri, lai cīnītos par titulu "Latvijas 2013.gada pavārs" un Reaton ceļojošo Zelta Pavārnīcu. Šis "Pavāru kluba" un ģenerālsponsora "Reaton" kopīgi rīkotais konkurss šogad norisinājās jau devīto reizi un patīkami pārsteidza ne tikai skatītājus un līdzjutējus, bet arī starptautisko žūriju. Ar kopumā iegūtiem 848 punktiem pirmo vietu, zelta medaļu ar sertifikātu un naudas balvu 1000 eiro apmērā ieguva Romans Ugļanica no Tallink Hotel Riga restorāna "Elements". Atpaliekot tikai par 14 punktiem otro vietu un sudraba medaļu ar sertifikātu godam izcīnīja Dinārs Zvidriņš (restorāns "Kaļķu vārti"), savukārt trešajā vietā palika restorāna "Melnie mūki" pārstāvis Kārlis Visockis (763 punkti).

Savukārt konkursā "Latvijas 2013.gada pavārzellis" zelta medaļu ar sertifikātu un naudas balvu 200 latu apmērā ieguva Haralds Saušs no restorāna "Kaļķu vārti". Atpaliekot par 58 punktiem, otro vietu un sudraba medaļu ar sertifikātu izcīnīja Arturs Linkevičs (restorāns "Vincents"), savukārt trešajā vietā palika uzņēmuma SIA "TLG Hotel Latvija" pārstāvis Aleksejs Šutko (351 punkts).

Jaunākie raksti