Hugo, Uga, Uģis

„Alus meistarklasē” visaugstāk novērtē šķirnes ar izteiktu apiņu garšu

Izglītojošā degustācijā ar sešām izcilām Ziemeļamerikas alus šķirnēm tika atklāta alus darītāvas Cēsu alus pirmā "Alus meistarklase", kuras mērķis ir iepazīt dažādu pasaules reģionu alus darīšanas un baudīšanas tradīcijas.

Augļainas, ar izteiktu apiņu garšu, dūmakotas un atšķirīgas no Latvijā pierastās alus garšas bija sešas Ziemeļamerikas alus šķirnes - Lagunitas Maximus, Modus Hoperandi, Sierra Nevada Pale Ale, Alaskan Smoked Porter, Raging Bitch un Samuel Adams Boston Ale, kuras meistarklases lektora Andreasa Felta (Andreas Fält), Ziemeļamerikas alus darītāju vēstnieka Eiropā, vadībā iepazina degustācijas apmeklētāji.

Sniedzot ieguldījumu alus baudīšanas kultūras attīstībā, alus darītava "Cēsu alus" turpinās izglītojošo degustāciju ciklu "Alus meistarklase", kurā starptautiski atzīti alus eksperti sniegs ieskatu arī par franču, belģu, īru un angļu alus kultūrām un brūvēšanas un baudīšanas tradīcijām.

"Latvijā alus ir jau izsenis ir neatņemama kultūras un latviskās identitātes sastāvdaļa, tādēļ mēs kā alus nozares viens no ievērojamākajiem pārstāvjiem jūtam atbildību un pienākumu sniegt ieguldījumu šīs kultūras bagātināšanā. Ar vairāku izglītojošu pasākumu ciklu vēlamies iepazīstināt Latvijas alus baudītājus ar alus pasaules daudzveidību un sniegt ieskatu alus degustācijas noslēpumos, atklājot alus kultūras izsmalcinātību un nianses. Ceram, ka "Alus meistarklases" iedibina jaunu standartu un tradīciju alus izzināšanā un degustācijā," uzsver Cēsu alus valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone - Zatlere.

Jaunākie raksti