Šogad ēdienkartēs tiks iekļautas īpašas uzkodas, zupas, pamatēdieni un deserti no trīs katrai sezonai raksturīgiem produktiem. Pavasarī (marts – maijs) restorānos, kafejnīcās un vīna telpās tiks gatavoti īpaši mūsdienu Latvijas virtuves ēdieni no bērzu sulām, reņģēm un rabarberiem. Vasaras (jūnijs – augusts) produkti būs jērs, skābenes un kazas siers, rudenī (septembris – novembris) galvenā loma tiks iedalīta dzērvenēm, kaņepēm un trusim, savukārt ziemā (decembris – februāris) garšas kārpiņas tiks lutinātas ar ēdieniem, kas pagatavoti no medījumiem, rudzu maizes un nēģiem.
Projekta "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga" mērķis ir arī veicināt restorānu apmeklēšanas kultūras attīstību vietējā sabiedrībā. Kā liecina RTAB veiktā rīdzinieku aptauja, lielākā daļa rīdzinieku (75%) uzskata, ka Rīgas restorāni nav iedzīvotājiem pieejami un tikai trešdaļa (31%) tos apmeklē vismaz reizi mēnesī. Savukārt jautāti, vai būtu gatavi apmeklēt īpašās Rīgas restorānu nedēļas, kur mūsdienu Latvijas virtuves piedāvājums būtu pieejams par īpašām cenām, 84% atbildēja apstiprinoši. Tāpēc projekts “Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga” šogad papildināts ar sezonu Rīgas restorānu nedēļām. Pavasarī tā notiks no 22. līdz 28.aprīlim, vasarā – no 5. līdz 11.augustam, rudenī – no 14. līdz 20.oktobrim un ziemā – no 2. līdz 8.decembrim.
Projektā "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga" dalību apstiprinājuši jau 35 restorāni, kafejnīcas un vīna studijas: 3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt!", "Alberta 13", "Ambiente", "Astor", "Avalons", "B bārs", "Balzāmbārs", "Benjamiņš", "Bergs", "Bibliotēka N°1", "Burkāns", "Cotton", "Dārzs", "Elements", "Fazenda" centrā un Āgenskalnā, "He’s Vīna studija", "Hot’e, International S.V!", "Kaļķu vārti", "Kanēļa Konditoreja", "Kilimanjaro", "La Kanna", "Le Dome", "Lido" Krasta ielā, "Melnā Kaķa Mājas Restorāns", "Neiburgs", "Ostas Skati", "Renommé", "Taverna", vīna bārs "Garage", vīna telpa "Tinto", "Vincents", "Zilā Govs" un "Zvejnieka dēls". Projektā tiek aicināti iesaistīties arī jauni dalībnieki.
Piektdien, 1. martā, atklāts Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) projekta "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga" 2013.gada piedāvājums, kas tapis sadarbojoties 35 Rīgas restorānu, kafejnīcu un vīna studiju šefpavāriem. Projekta mērķis ir stiprināt Rīgas kā Baltijas gastronomijas galvaspilsētas tēlu un vienlaikus veicināt restorānu kultūras attīstību Rīgā.