Hugo, Uga, Uģis

Rīgu turpinās nostiprināt kā Baltijas gastronomijas tūrisma galvaspilsētu

Nākamgad Rīgu turpinās nostiprināt kā Baltijas gastronomijas tūrisma galvaspilsētu, informēja Rīgas pašvaldībā. Katrā gadalaikā – pavasarī, vasarā, rudenī un ziemā – Rīgas restorānu piedāvājumos tiks izceltas no trim īpaši Latvijai raksturīgiem produktiem pagatavotās uzkodas, zupas, pamatēdieni un deserti.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks uzskata: "Rīgas specifika ir tā, ka šeit tūrisma sezona ir visu gadu. Tā arī sevi profilējam – kā vietu, kur cilvēks var atbraukt un atrast kaut ko sev interesantu un noderīgu gan ziemā, gan vasarā. Pie tā, protams, ir jāstrādā. Jārada daudzveidīgs, konkurētspējīgs un kvalitatīvs piedāvājums. Nepieciešami interesanti pasākumi, kultūras programma. Šomēnes veiksmīgi noslēdzies arī gada sākumā uzsāktais un ārvalstīs daudzviet popularizētais projekts "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga". Tas vēlreiz apliecinājis gan mūsu pilsētas restorānu un pavāru augsto darba kvalitāti un meistarību, gan arī pavērsis Rīgas virzienā vēl kādas specifiskas grupas – garstronomijas tūristu – interesi. Esmu gandarīts par veiksmīgo sadarbību, kas Rīgas domei un Rīgas Tūrisma Attīstības Birojam šo gadu laikā izveidojusies ar tūroperatoriem, viesnīcu un restorānu pārstāvjiem un kas dod iespēju mums visiem kopā sasniegt labus rezultātus un aizvien spilgtāk iezīmēt Rīgas vārdu pasaules tūrisma kartē."

Pavasarī (marts – maijs) tiks gatavoti īpaši mūsdienu Latvijas virtuves ēdieni no bērzu sulām, reņģēm un rabarberiem. Vasaras (jūnijs – augusts) produkti būs jērs, skābenes un kazas siers, rudens (septembris – novembris) – dzērvenes, kaņepes un trusis, savukārt ziemā (decembris – februāris) garšas kārpiņas tiks lutinātas ar ēdieniem, kas pagatavoti no medījumiem, rudzu maizes un nēģiem. Katra gadalaika īpašā ēdienkarte vietējiem iedzīvotājiem un ārvalstu viesiem tiks prezentēta īpašā restorānu nedēļā.

"Šogad sadarbībā ar Latvijas restorānu un kafejnīcu šefpavāriem esam sekmīgi gan Latvijā, gan ārvalstīs iepazīstinājuši ar Rīgas bagātīgo un kvalitatīvo gastronomijas piedāvājumu. Projekts "Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga" ir guvis nozares atbalstu un iedvesmo gastronomijas tūrismu attīstīt arī citās Latvijas pilsētās. Ceram, ka tas rosinās arī citus tūrisma nozares dalībniekus sadarboties, lai, apvienojot spēkus, radītu pievilcīgus tūrisma produktus. Lai nostiprinātu Rīgu kā Baltijas gastronomijas tūrisma galvaspilsētu, arī nākamgad turpināsim izcelt gan vietējos produktus, gan pavāru prasmi no tiem radīt īstus meistardarbus," piebilst RTAB valdes locekle Vita Jermoloviča.

Jaunākie raksti