Plašais zivju un jūras velšu sortiments turpmāk būs pieejams visos tirdzniecības tīklā "Maxima" lielveikalos Rīgā.
Pasākumā zivju sagatavošanas meistars no Spānijas un tirdzniecības tīkla galvenais pavārs Gints Osis sniedza paraugdemonstrējumus, kā pareizi filēt dažādas zivis. Arī pasākuma apmeklētāji un sabiedrībā pazīstamās personas izmēģināja savas prasmes doradas filēšanā, kā arī dalījās pieredzē par iemīļotākajām zivju un jūras velšu pagatavošanas receptēm. Kā izrādās, gana veikla zivju filēšanā izrādījās Samanta Tīna, kaut arī atzina, ka parasti zivis iegādājas jau sagatavotas un safilētas, lai mājās tās tikai pagatavotu.
Noslēdzoties zivju filēšanas paraugdemonstrējumiem un apmācībām, notika arī jūras velšu "Dižgardēža" konkurss – tajā pasākuma apmeklētāji un sabiedrībā pazīstamās personas tika aicinātas ar aizvērtām acīm nobaudīt vairākas meistaru sagatavotās uzkodas no jūras produktiem, mēģinot atpazīt nogaršotās delikateses. Konkursantiem bija jāatmin jūras velna, kalmāra, laša, gliemenes un garneles uzkodas. Visprecīzāk jūras veltes atminēja un īsta "Dižgardēža" titulu ieguva mūziķis Andris Kivičs, kurš atminēja gandrīz visas uzkodas.
Ceturtdien, 4. oktobrī spāņu zivju sagatavošanas meistars Manuels Romero Galiano, dziedātāja Samanta Tīna, "OKartes skatuves" dalībnieks Kašers, kā arī mūziķis Andris Kivičs svinīgā pasākumā atklāja plašu svaigo zivju un jūras velšu "tirgu".