Banga, Glorija

„Riga Food 2012” - īpašs notikums pavāriem un gardēžiem

No 5. līdz 8. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisināsies 17. starptautiskā pārtikas izstāde "Riga Food 2012". Tās piedāvājumā būs gan vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, gan plašs konkursu, šovu un citu atraktīvu un interesantu pasākumu klāsts, informēja izstādes mediju koordinatore Inese Liberte.

"Riga Food" ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā un iezīmē nozares attīstību, izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Šogad izstādē piedalīsies vairāk nekā 580 uzņēmumu no 34 valstīm, prezentējot savus jaunākos produktus un pakalpojumus. "Riga Food 2012" būs arī 15 valstu nacionālie kopstendi – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Gruzijas, Itālijas, Čehijas, Slovākijas, Kanādas, Šrilankas, Ungārijas, Turcijas, Ķīnas, Indijas un Polijas. Būs arī Eiropas Komisijas stends.

""Riga Food" ir pierādījusi sevi gan kā nopietns un uzticams partneris pārtikas nozares uzņēmumiem ceļā pie saviem patērētājiem, gan kā zināma un droša vieta lietišķo kontaktu veidošanai un biznesa attiecību virzīšanai. Mūsu izstāde vieno gardēža sapņus un industriju, tālu zemju uzņēmēju intereses un Latvijas viesmīlību un nozares profesionāļu tikšanos padara par svētkiem," uzsver izstādes "Riga Food" projekta vadītājs Rolands Nežborts.

Inovācija pārtikai

Izstādē īpaša uzmanība tiks pievērsta inovācijai pārtikas nozarē – varēs iepazīties ar jaunumiem, ko piedāvā pārtikas nozarē iesaistītās universitātes un pētniecības institūti, kā arī inovācijas atbalsta struktūras Latvijā. Stendā "Inovācija pārtikai" varēs apskatīt uzņēmēju, zinātnieku un pētnieku izstrādātos jaunākos produktus un risinājumus pārtikas nozarē. Šajā gadā stenda atslēgas vārds ir sadarbība, jo papildus tradicionālajiem inovācijas pētniecības un attīstības spēlētājiem stendam ir piesaistīts arī rekordliels skaits biznesa inkubatoru pārstāvēto uzņēmumu.

Meistaru konkursi

Izstādē "Riga Food 2012" tiksies labākie pavāri, konditori un bārmeņi, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē un cīnītos par galvenajām balvām konkursos un sacensībās, kuru vērošana ir izzinošs, aizraujošs un pārsteigumu pilns notikums gan profesionāļiem, gan ikvienam gardēdim.

5. septembrī konkursā "Latvijas gada konditors 2012" tiks noskaidrots, kurš Latvijas konditors gatavo meistarīgākos gardumus. Šā gada konkursa dalībnieki spēkiem mērosies, gatavojot bērnu dzimšanas dienas torti un konfektes.

6. septembrī Ķīpsalā pulcēsies jaunie pavāri vecumā līdz 23 gadiem no visas Latvijas, lai, liekot lietā savu talantu, zināšanas un prasmes, cīnītos par titulu "Latvijas pavārzellis 2012". Jaunie pavāri gatavos auksto uzkodu no Baltijas butes, ziedkāpostiem un puraviem, kā arī pamatēdienu no jēra stilba, kartupeļiem un piparmētrām.

Savukārt, lai noskaidrotu labāko Latvijas pavāru, kā arī veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, 7. septembrī notiks konkursa "Latvijas 2012. gada pavārs" fināls, kurā astoņi labākie Latvijas pavāri gatavos auksto uzkodu no Baltijas butes un ziedkāpostiem, pamatēdienu no jēra stilba un zaļajām lēcām, kā arī desertu no biezpiena, ķirbjiem un iesala.

"Riga Food 2012" laikā Latvijas Bārmeņu federācija rīkos divus aizraujošus bārmeņu konkursus – 6. septembrī Ķīpsalā notiks "Evian & Badoit" bārmeņu sacensības bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā, bet 7. septembrī – bārmeņu sacensības "De Kuyper Latvia Cup 2012".

Savukārt 8. septembrī konkursā "Siera kūkas svētki 2012" savu māku un izdomu rādīs topošie konditori, gatavojot siera kūkas meistarstiķus.

Gardākie produkti

Pārtikas ražotāji un meistari izstādes laikā par "Riga Food" medaļām sacentīsies izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad notiks piena, krējuma, siera, maizes un medus konkursi.

Lai popularizētu Latvijā ražotus bioloģiskās lauksaimniecības produktus, veicinātu to lietošanu uzturā, kā arī izceltu bioloģisko produktu dažādību un augsto kvalitāti, biedrība "Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija" sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 un Zemkopības ministriju šogad pirmo reizi rīkos konkursu "Latvijas gada ekoprodukts 2012". Konkursa rezultāti tiks paziņoti pēc izstādes atklāšanas ceremonijas 5. septembrī ap plkst. 11.30.

7. septembrī izstādē apbalvos veselīgus Latvijas pārtikas produktus, kuru ražošana un pārdošana sākta pēdējā gada laikā – Latvijas Ārstu biedrība pasniegs balvu "Par ieguldījumu sabiedrības veselībā". Apbalvošana notiks 7. septembrī plkst. 12.00.

Pasākumi profesionāļiem


Līdztekus plašajai ekspozīcijai notiks arī virkne semināru un biznesa tikšanās profesionāļiem. 5. septembrī notiks semināri "Pārtikas piegāde publiskajam sektoram: jaunas iespējas, būtiskas pārmaiņas nākotnē un izaicinājumi", "Bioloģiskās lauksaimniecības produkti un mājas apstākļos ražotā pārtika – riski, ieguvumi un iespējas» un «Inovācija maizes izstrādājumu svaiguma pagarināšanā ar dažādu labību produktiem bez E vielām – TTT produkti".

6. septembrī Ķīpsalā viesosies vērienīgās starptautiskās konferences "Uzturs un veselība" dalībnieki un savā sesijā spriedīs par jauno un funkcionālo pārtiku, savukārt "ECR Baltic" rīkos semināru "Piena un gaļas produktu atgriežamo transporta vienību (taras) standartizācija un pūla iespējas Baltijas valstīs".

7. septembrī Latvijas Tehnoloģiskais centrs un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 atbalstu organizē biznesa tikšanās ar pārtikas uzņēmumiem no Polijas.

Iesaisties, darbojies un nogaršo!

Izstādē "Riga Food 2012" katrs apmeklētājs varēs būt gan liecinieks dažādajiem gardumu meistaru konkursiem un šoviem, gan pats iesaistīties dažādās aktivitātēs, darboties, mācīties, iedvesmoties un nogaršot visdažādākos produktus.

Par degustācijām visas izstādes dienas rūpēsies dalībnieki stendos, lai uzzinātu patērētāju viedokli par savu produktu un veidotu atgriezenisko saiti ar saviem esošajiem un topošajiem klientiem. Piemēram, Latvijas nacionālajā kopstendā varēs degustēt Latvijā ražotus piena produktus, maizi, medu, augļus, ogas, marmelādi, garšvielas, konditorejas izstrādājumus un pat vīnu.

8. septembrī Latvijas baristas rīko meistarklasi par visdažādāko kafijas veidu pagatavošanu, kas noderēs katram īstam kafijas mīļotājam.

Gastronomijas festivāls

Jau ziņots, ka 1. septembrī Rīgā aizsācies Gastronomijas festivāls, kurā vairāk nekā 40 lieliski Rīgas restorāni, kafejnīcas un bāri Rīgas iedzīvotājiem un viesiem prezentē unikālu gastronomisko piedāvājumu, lai ikviens varētu izbaudīt vēl nebijušas garšas sajūtas un sabiedriskās ēdināšanas un viesmīlības uzņēmumu augsto profesionalitāti. Gastronomijas festivāls ir izstādes "Riga Food 2012" pavadošais pasākums. Festivāls norisināsies līdz 9. septembrim.

Jaunākie raksti