"Garšas meistaru ielas" idejas autors ir kustības "Slow Food Rīga" valdes priekšsēdētājs un restorāna "Vincents" šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
Rītiņš ar restorāna "Vincents" komandu gatavos un viesiem pasniegs ēdienus, kas gatavoti no Latvijas zemnieku audzētajiem lauku labumiem – kartupeļiem, krējuma, olām un citiem sezonāliem gardumiem. Pasākuma viesiem tiks pasniegti arī īpaši ēdieni, kas gatavoti izmantojot Madagaskaras vaniļu un Āfrikas kuskusu.
Kā vēsta Rīgas svētku organizatori, "Garšas meistaru ielā" kopumā piedalīsies ap 20 dalībniekiem, kas pārstāvēs gan restorānus, gan zemniekus un piedāvās produktus un ēdienus, kas audzēti un gatavoti ievērojot "Slow Food" principus.
Projekta interaktīvajā teltī tiks demonstrēti arī video un notiks izglītojošas lekcijas un nodarbības par kartupeļu vēsturisko ceļojums uz Latviju un šķirņu daudzveidību, garšaugu daudzveidību un lietošanu, sēklu daudzveidību un saglabāšanas metodēm, kā arī "Slow Food" filozofiju un darbību.