Fricis, Vikentijs, Vincents

Rīgā viesojas augstas klases šefpavāri

Šonedēļ notiekošās Rīgas restorānu nedēļas ietvaros Rīgā viesojas titulēti šefpavāri Endijs Vaters (Andy Waters) un Aktars Islams (Aktar Islam) no Birmingemas (Lielbritānija). Abi pavāri viesojās pie topošajiem pavāriem Rīgas Pārtikas ražotāju vidusskolā, kā arī pasniegs meistarklases galvaspilsētas šefpavāriem, pavārmākslas lietpratējiem restorānā "Tam labam būs augt!", informēja Rīgas pašvaldībā.

"Esmu patiesi gandarīts par iespēju būt Rīgā, tikties un darboties virtuvē kopā ar Latvijas pavāriem. Pamatā mūsu virtuvē izejvielas ir līdzīgas, bet, kopīgi darbojoties, rodas jaunas idejas, lai ierastajiem ēdieniem piešķirtu jaunas garšas un tekstūras nianses. Esmu pārliecināts, ka varēšu aizvest uz savu restorānu radošas idejas no Rīgas," priecājas Endijs Vaters.

Endijs Vaters saņēmis izcilas pavārmākslas meistarības apliecinājumu – Michelin zvaigzni, strādājot "Edmunds" restorānā un nesen pievērsies sava jaunā restorāna projektam. Aktars Islams ir viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes šefpavāriem, kura specialitāte ir modernā britu virtuve, tradicionālo produktu kombinēšana ar indiešu garšas niansēm. Viņa restorāns "Lasan" 2011. gadā uzvarējis konkursā "Lieliskās Britu ēdienkarte" ("Great British Menu") konkursā.

Jau ziņots, ka no 11. līdz 22. aprīļa Rīgā pirmoreiz norisinās Restorānu nedēļa, kuras moto ir "Latvijas produkti pārsteidz", ko rīko Rīgas dome, sadarbībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju, Latvijas viesnīcu un restorānu asociāciju, Pavāru klubu un atsaucīgākajiem restorāniem. Rīgas restorānu nedēļa tiek rīkota sadarbības ietvaros pasaules gastronomijas apvienībā "Délice".

Lai iepazīstinātu viesus ar mūsu kulināro mantojumu un atklātu rīdziniekiem negaidītas vietējo produktu garšas nianses, rīdzinieki un viesi ir aicināti apmeklēt restorānus, nobaudīt īpašo Restorānu nedēļas piedāvājumu – vismaz trīs ēdienu degustācijas maltīti, kuras pamatā ir Latvijas produkti mūsdienīgā, reizēm pat pārsteidzošā interpretācijā un par pieejamākām cenām nekā ikdienā.

Rīgas restorānu nedēļā piedalās 26 restorāni: "Ambiente", "Avalon", "Balzāmbārs", "B Bārs", "Bellevue", "Bergs", "BIBLIOTĒKA Nº1 Restorāns", "Burkāns", "Desiderata", "Fazenda Bazārs" Baznīcas ielā un Āgenskalnā, "Gardenia", "Gutenbergs", "Kaļķu Vārti", "Kitchen", "Ladig’s Cafe", "LIDO" atpūtas centra restorāns, "Merlin", "Neiburgs", "Ostas Skati", "Pie Kristapa kunga", trīs pavāru restorāns "Tam labam būs augt!", "Umami", "Vincents", vīna bārs "Garage", zivju restorāns "Le Dome".

Jaunākie raksti