"Dzīvojot un strādājot pilsētā, gandrīz ikvienam nākas vismaz vienu maltīti ieturēt ārpus mājām, vai tā būtu tuvējā kafejnīca, skolas ēdnīca vai restorāns. Piekrītu tiem, kas apgalvo, ka labs uzturs ir neatņemama kvalitatīvas ikdienas un labsajūtas sastāvdaļa. Tāpēc ir būtiski, lai sabiedriskās ēdināšanas vietās piedāvājums būtu veselīgs. Un kas var būt labāks par vietējiem produktiem! Rīdzinieki vienmēr turējuši godā Latvijas lauku labumus un dabas veltes," saka Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.
Vietējais ēdiens ir neatņemama pilsētas kultūras mantojuma sastāvdaļa un savā veidā stāsta par tās iedzīvotāju dzīvesveidu, tradīcijām. Gastronomijas māksla daudzviet pasaulē kalpo kā tūrisma produkts, kā ceļojuma mērķis.
Lai iepazīstinātu viesus ar mūsu kulināro mantojumu un atklātu rīdziniekiem negaidītas vietējo produktu garšas nianses, aicinām rīdziniekus un viesus apmeklēt restorānus, nobaudīt īpašo Restorānu nedēļas piedāvājumu – vismaz trīs ēdienu degustācijas maltīti, kuras pamatā ir Latvijas produkti mūsdienīgā, reizēm pat pārsteidzošā interpretācijā un par pieejamākām cenām nekā ikdienā.
Pavisam Rīgas restorānu nedēļā piedalās 26 restorāni un Restorānu nedēļas laikā Latvijā viesosies arī titulēti šefpavāri.
Rīgas restorānu nedēļu rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Pavāru klubu un atsaucīgākajiem restorāniem. Rīgas restorānu nedēļa tiek rīkota sadarbības ietvaros pasaules gastronomijas apvienībā "Délice".
Rīga ir biedre pasaules gastronomijas pilsētu apvienībā "Délice", kas apvieno 19 pilsētas visā pasaulē, kas slavenas ar kulinārām tradīcijām, lepojas ar vietējiem produktiem, rūpējas par sava kulinārā mantojuma saglabāšanu, kvalitatīva uztura popularizēšanu un izglītošanu.
Šogad Rīgā pirmoreiz notiks Restorānu nedēļa, kuras moto ir "Latvijas produkti pārsteidz", informēja Rīgas pašvaldībā.