"Nacionālie ēdieni ir neatņemama pilsētas kultūras mantojuma sastāvdaļa un savā veidā stāsta par iedzīvotāju dzīvesveidu un tradīcijām," uzskata Rīgas vicemērs Andris Ameriks.
""Délice" restorānu nedēļas ietvaros gribu īpaši izcelt arī plānotās meistarklases, kurās ar savām zināšanām un prasmēm dalīsies pavāri, kas uzskatāmi par pasaules mēroga smagsvariem savā jomā," par gaidāmo garšas festivālu saka Mārtiņš Sirmais.
Rīgas restorānu nedēļa tiek rīkota sadarbības ietvaros ar pasaules gastronomijas pilsētu apvienību "Délice". Tā vieno pilsētas, kas rūpējas par sava kulinārā mantojuma saglabāšanu un veselīga uztura popularizēšanu. Restorānu nedēļas un garšas festivāli ir tradicionāli un populāri pasākumi "Délice" apvienības pilsētās.
Lai iepazīstinātu pilsētas viesus ar Rīgas kulināro mantojumu un atklātu rīdziniekiem negaidītas vietējo produktu garšas nianses, no 11. līdz 22. aprīlim tiek rīkota Rīgas restorānu nedēļa.