Lauris, Norberts

Četri starptautiski apbalvojumi palielinājuši „Latvijas balzams” eksportu

AS "Latvijas balzams" ražotie produkti plašajam apbalvojumu klāstam piepulcējuši četras jaunas medaļas, radot negaidītu interesi no alkohola importētājiem visā pasaulē. "Rīgas Melnais balzams" upeņu un brendijs "Grand Cavalier" augsti novērtēti divos prestižākajos alkoholisko dzērienu konkursos, starptautiskā konkurencē dažādās kategorijās iegūstot vienu zelta un trīs sudraba medaļas.

"Rīgas Melnais balzams upeņu" turpina "Rīgas Melnais balzams" uzvaras gājienu, kam saņemti jau 50 apbalvojumi. Starptautiskajā konkursā "The Liqueur Master 2011" Londonā neatkarīgo tiesnešu žūrija Rīgas Melnajam balzamam upeņu piešķīrusi sudraba medaļu par garšu kategorijā "Herbal Liqueurs and Bitters" un zelta medaļu kategorijā "Dizains un iepakojums".

"The Liqueur Master 2011" starptautiskā "The Spirit Master" konkursa sērijas ietvaros ir viens no prestižākajiem konkursiem alkoholisko dzērienu industrijā, un "Rīgas Melnais balzams" upeņu  tajā debitējis, lai pārbaudītu savus spēkus starp labākajiem alkoholisko dzērienu zīmolu ražotājiem no visas pasaules.

"Starptautisku, profesionālu ekspertu augstais novērtējums tik prestižos konkursos palīdz produktu sekmīgi virzīt jaunos tirgos. "Rīgas Melnais balzams upeņu" pamatā ir "Rīgas Melnais balzams", kura garšas kompozīciju papildina dabīga upeņu sula. Divas Latvijā tradicionālas garšas – "Rīgas Melnais balzams" un upenes kopā ar ingvera aromātu veido dzēriena unikālo buķeti. Līdz šim dzēriena pastāvēšanas divos gados to ārpus Latvijas iepazina patērētāji Lietuvā, Ukrainā, Igaunijā, Krievijā, Izraēlā, bet pēc gūtajiem panākumiem pārsteidzoša interese ir arī citviet pasaulē – pat tālajā Namībijā, Āfrikā. 25% no "Rīgas Melnais balzams upeņu" realizē ārvalstīs, tā eksporta apjoms šogad pret pagājušā gada attiecīgo periodu pieaudzis par 141%. Viss liecina, ka "Rīgas Melnais balzams upeņu" turpinās vēl straujāku eksporta pieaugumu," atklāj AS "Latvijas Balzams" zīmolu direktors Valters Kaže.

Vienlaikus "Rīgas Melnais balzams upeņu" ar savu unikalitāti pārsteidzis vēl viena prestiža foruma – Starptautiskā vīnu un stipro alkoholisko dzērienu konkursa ("International Wine&Spirits Competition") vērtētājus Lielbritānijā. Tajā "Rīgas Melnais balzams upeņu" atzīts par labāko savā klasē, saņemot sudraba medaļu kategorijā Aromatizētie alkoholiskie dzērieni. Šis bija labākais no produktiem attiecīgajā kategorijā. Zelts netika piešķirts.

"Mēs esam lepni par iegūtajiem zelta un sudraba "Rīgas Melnais balzams upeņu" apbalvojumiem. Tie apliecina, ka esam radījuši veiksmīgu produktu, kuru novērtējuši ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī starptautiska, profesionāla žūrija. Jaunam produktam trīs medaļas gadā ir augsta atzinība, kas apliecina tā eksporta potenciālu pasaulē. Varam lepoties, ka Latvijā ir tik garšīgs un kvalitatīvs dzēriens, kas ar godu nes Rīgas vārdu pasaulē," par "Rīgas Melnais balzams upeņu" panākumiem īpaši gandarīts AS "Latvijas balzams" ražošanas direktors un uzņēmuma pašreizējais vadītājs Ronalds Žarinovs.

Savukārt Starptautiskā vīnu un stipro alkoholisko dzērienu konkursa organizatori, vaicāti par atsauksmēm "Rīgas Melnais balzams upeņu" panākumu atslēgai, uzsver: "Rīgas Melnais balzams upeņu aromātā ir jūtami patīkami, nāsi sildoši balzama toņi. Garšas palete ļoti sabalansēta, ar pārsteidzoši pilnīgu pēcgaršu."

Jāatzīmē, ka vēl šajā prestižajā konkursā ar sudraba medaļu kategorijā "Brendijii" apbalvots AS "Latvijas balzams" īpaši Lietuvas tirgum radītais dzēriens – "Grand Cavalier". Jau kopš 2009.gada tas kaimiņvalstī ir pārdotākais brendijs.

Lai arī Starptautiskajā vīnu un stipro alkoholisko dzērienu konkursā kopš 1969.gada regulāri piedalās alkoholisko dzērienu ražotāji no 82 pasaules valstīm, AS "Latvijas balzams" tajā pārstāvēts pirmo reizi. Šo konkursu uzskata par pasaulē prestižāko vīnu un stipro alkoholisko dzērienu konkursu, tā godalgas ir vienas no visaugstāk vērtētajiem apbalvojumiem alkoholisko dzērienu industrijā. Konkursa uzvarētāju nosaka  žūrija 250 speciālistu sastāvā no visas pasaules pēc stingras divu posmu vērtēšanas – profesionālas aizklātas degustēšanas un detalizētas ķīmiskas un mikrobioloģiskas analīzes. Lai konkursa norisei nodrošinātu ideālus apstākļus, viss notiek pagrabos ar kontrolējamu temperatūru un trīs speciāli izveidotās degustācijas telpās.

Jaunākie raksti