Lauris, Norberts

Baltijā lielākā kafijas ražotne atver Kafijas skolu

Ar prezentāciju izstādē "Lietišķais stils" SIA "Melna Kafija" uzsāk ilgi lolotās un sadarbībā ar Zviedrijas kafijas ražotāju "Löfbergs Lila" tapušās Kafijas skolas darbību.

Kafijas pupiņu šķirņu maisījums, grauzdējuma pakāpe, malums, dozēšana, kafijas aparāts, tā regulējums, apkope, ūdens un vēl un vēl un vēl – visas šīs zināšanas nepieciešamas tikai vienas espresso kafijas tasītes pagatavošanai. Patiešām labas kafijas pagatavošanas process sastāv no neskaitāmām sīkām, vienai otru papildinošām detaļām, kura apguvei nepieciešama īpaša apmācība, kuru nu savas ražotnes telpās piedāvās SIA "Melnā Kafija" sadarbībā ar "Löfbergs Lila".

Sākumā zināšanas papildinās profesionāļi

"Kafijas skolas kursi iesākumā tiks piedāvāti profesionāļiem – restorānu un bāru īpašniekiem un darbiniekiem, atsvaidzinot, uzlabojot un papildinot viņu zināšanas par kafiju un piedāvājot ieskatu Barista mākslas niansēs. Balstoties uz "Löfbergs Lila" pieredzi, ir izstrādāti dažādi kursu līmeņi, apmācot interesentus no espresso amatiera līmeņa līdz augstas klases Barista meistaram," stāsta SIA "Melnā Kafija" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste.

Lai pagatavotu patiešām labu kafiju

Apmācību laikā dalībnieki iegūs padziļinātas zināšanas par kafiju, par espresso pagatavošanas tehniku, kafijas aparātiem, pienu un par to smalko robežu, kuru nepagurstoši meklējam, lai pagatavotu patiešām labu kafiju. Kursu piedāvājums sākas ar pamatinformāciju par kafijas pupiņas ceļu līdz tasītei un turpinās ar 4 līmeņu Barista apmācību, noslēguma kursā pat gatavojot dalībniekus espresso konkursiem. Bet "Artisan" – SSCA (Swedish Speciality Coffee Association) sertificēta un akreditēta 2-gadīga visaugstākās pakāpes apmācību programma, kuras mērķauditorija ir kafijas profesionāļi – ļauj iegūt Master Barista titulu.

Kafijas skolas kursi notiek gan teorētiskā, gan praktiskā līmenī, mācību procesam piesaistot īstus Barista amata meistarus kā, piem. Vadim Kõllomets, SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) sertificētu Barista, kura (dažu no) titulu klāsts runā pats par sevi – 3-kārtējs Igaunijas čempions Latte-Art nominācijā, Igaunijas čempions Cuptasting (degustācija), 10 vietas ieguvējs Pasaules čempionātā Latte-Art klasē, Eiropas komandu čempionāta tiesnesis.

Jaunākie raksti