Alīna, Sandris, Rūsiņš

„Origo Summer Stage” noslēdz sezonu ar grupas „Jumprava” jubilejas koncertu

Piektdien, 31. augustā, ar leģendārās grupas “Jumprava” koncertu vērienīgi tika noslēgta “Origo Summer Stage” 9. sezona. Šis bija grupas “Jumprava” 34 gadu pastāvēšanas jubilejas koncerts, kurā mūziķi priecēja pilsētas iedzīvotāju un viesus ar labi zināmām un tautā iemīļotām melodijām. Par spīti nelabvēlīgajiem laika apstākļiem, grupas uzstāšanos Origo laukumā noraudzījās vairāki simti klausītāju.

9. sezonas noslēgumā piektdien, 31. augustā, notika leģendārās latviešu grupas “Jumprava” 34 gadu pastāvēšanas jubilejas koncerts. Grupa “Jumprava” izveidota 1984. gadā un iesākumā izpildījusi fankmūziku un elektronisko mūziku, tādēļ bieži tika salīdzināta ar angļu grupu “Depeche Mode”. Laika posmā no 1990. līdz 1992. gadam grupa trīs reizes pēc kārtas uzvarējusi prestižajā “Mikrofona dziesmu aptaujā” ar dziesmām “Baltā”, “Peldētājs” un “Klusumā”. Starp “Jumpravas” populārākajām dziesmām arī “Prom no pilsētas”, “Tālu aizgāja”, “Šeit lejā”, “Vēlreiz” un “Ziemeļmeita”. Mainoties grupas sastāvam un 1992. gadā pārtraucot darbību, visbeidzot 1997. gadā grupa atkal atjaunota un šobrīd "Jumpravas" sastāvs ir nemainīgs – Aigars Grauba, Aigars Grāvers, Aigars Krēsla un Ainārs Ašmanis. 1999. gadā grupa ieguvusi Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā. Jubilejas koncertā tika izpildītas arī klausītāju vidū zināmākās un iecienītākās grupas dziesmas.

Šī gada “Origo Summer Stage” sezona bijusi īpaši krāšņa un daudzveidīga, kā arī uz skatuves kāpuši vairāki mākslinieki, kas “Origo Summer Stage” piedalījušies pirmoreiz. Jūlijā notika festivālu “Rīgas Ritmi” un “Saulkrasti Jazz Festival” koncerti, bet augustā – jau otro reizi aizvadīts vērienīgais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts, dodot iespēju bezmaksas klausīties augsvērtīgu klasisko mūziku pašā pilsētas centrā.

Vasaras koncertos piedalījās arī tādas grupas kā “Katrīna Gupalo & The Black Birds”, grupa “ATOM”, mūziķis Laimis Rācenājs, Dziesmu un deju svētku laikā uzstājās ārzemju latviešu kolektīvi, bet Rīgas svētku ietvaros notika trīs koncertu cikls “Dziesmu tilti”. Pirmoreiz uz “Origo Summer Stage” skatuves šovasar kāpa izpildītāji un mūziķi no Itālijas, pārstāvot Itālijas mūzikas festivālu “Videofestival Live”, bet kā jauna formāta koncerts norisinājās radio “XO FM” vinila dīdžeja saspēle ar džeza saksofonistu, radot pavisam jaunu skanējumu.

Jaunākie raksti