Hugo, Uga, Uģis

Rīgu apmeklēs pasaulslavena šokolādes eksperte

Februāra beigās Rīgu apmeklēs šokolādes meistare Cecīlija Tesjēri (Cecilia Tessieri), kam pieder ekskluzīvs šokolādes zīmols "Amedei".

Interesenti 28. februārī varēs apmeklēt vakariņas restorānā "Vincents" ar Cecīlijas Tesjēri piedalīšanos. Šokolāde tiks izmantota ēdienos ar foie gras, jūras ķemmītēm, risoto un citos Mārtiņa Rītiņa kulinārijas mākslas darbos, bet someljē Raimonds Tomsons izvēlēsies vislabākos vīnus pie šiem neparastajiem ēdieniem.

Vēsturiski šokolatjē ir vīriešu profesija. Cecīlija ir pirmā dāma, kas ieguvusi meistaršokolatjē titulu šokolādes ražošanas no pupiņām līdz tāfelītei ar roku darba izmantošanu kategorijā. Turklāt viņai ir izdevies paaugstināt šokolādes kvalitāti vienā līmenī ar visizsmalcinātākajiem dzērieniem. Piemēram, viņas izveidotā "Grand cru" kategorijas šokolāde "Porcelana" tiek pielīdzināta šampanietim šokolāžu vidū.

Rīgā Cecīlija Tesjēri uzturēsies tikai divas dienas, lai piedalītos unikālās vakariņās restorānā "Vincents", kā arī dalītos savos meistarības noslēpumos ar restorāna konditoriem.

Cecīlija Tesjēri, kas zina visu par šokolādi, sniedz padomus, kā pareizi nobaudīt šokolādi.

1. Pēc iesaiņojuma atvēršanas vispirms baudiet šokolādes krāsu un tekstūru. Ideāli, ja tā līdzinās zīdam!

2. Nolauziet gabaliņu un ieelpojiet aromātu. Vispirms jūs sajutīsiet saldo buķeti, bet pēc dziļākas ieelpas atšķirsiet arī rūgtos toņus.

3. Tad nogaršojiet gabaliņu — garša mutē izraisa visspilgtākās emocijas. Pēc tam izanalizējiet pēcgaršu, kam vajadzētu nevis radīt vilšanos, bet gan paildzināt baudu.

Jaunākie raksti