Hugo, Uga, Uģis

Par gada labāko Latvijas restorānu atzīst „Caviar Club”

Ikgadējā konkursā "Latvijas labākais tirgotājs 2012" restorānu kategorijā pa labāko tika atzīts Jūrmalas viesnīcas "Baltic Beach Hotel" restorāns "Caviar Club". Restorāna vadītājs Aleksejs Karpovs uzskata, ka uzvaras formula ir restorāna augstākā kvalitāte it visā.

Skaidrojot iegūto titulu "Gada labākais restorāns", restorāna "Caviar Club" vadītājs Aleksejs Karpovs uzsver, ka restorāna darbības pamatā ir tieksme pēc ideāla – "Lieliskam jābūt visam – ēdieniem, dzērieniem, atmosfērai, traukiem, apkalpošanai. Ļoti svarīgi, lai šo principu pieņem katrs darbinieks. Profesionālim jābūt ne tikai šefpavāram, bet arī katram viesmīlim. Ikviens no viņiem ir kompetents un gatavs pastāstīt visu par vīnu karti, ēdienu sastāvdaļām un uzturvērtību."

Izmantojot tikai augstākās kvalitātes produktus, kulinārijas šedevrus restorāna viesiem gatavo šefpavārs Kristaps Jokmanis - pirmais Latvijas pavārs, kurš mācījies Francijā, slavenajā Institute Paul Bocuse. Izmantojot savu ilggadējo pieredzi Latvijas un pasaules restorānos, Kristaps arī izstrādā sezonas ēdienkartes, kas atbilst aktuālākajām tendencēm Vidusjūras virtuvē.

Arvien lielāku popularitāti klientu vidū gūst īpaši izstrādātā degustāciju ēdienkarte, kas sevī apvieno 5 ēdienus kopā ar piemērotiem vīniem. Nelielas porcijas vakara gaitā ļauj izbaudīt vairākus ēdienus un vīnus, neveicot bieži vien grūto izvēli bagātīgajā piedāvājumā.

Lai gan restorānu kultūra Latvijā nav attīstīta tādā līmenī kā, piemēram, Francijā, Aleksejs Karpovs ir pārliecināts, ka arī pie mums ir daudz restorānu cienītāju: "šobrīd arvien vairāk cilvēku pavada brīvo laiku restorānos, jo uztver restorānu kā vietu, kur koncentrējas vairums patīkamu lietu – gards ēdiens, īpaša atmosfēra, patīkama mūzika, lieliska apkalpošana un daudz kas cits. Arī apkārtējā vide ir ļoti svarīga, tādēļ esam sevišķi lepni par mūsu lielisko skatu uz vienmēr mainīgo jūru."

Konkurss "Latvijas labākais tirgotājs" notiek kopš 1995.gada. Tirgotāju asociācija to rīko kopā ar Latvijas Pašvaldību savienību. Konkursa mērķis ir popularizēt labākos tirdzniecības, ēdināšanas un pakalpojumu uzņēmumus, paaugstināt nozarē strādājošo profesionalitāti un iepazīstināt ar tiem plašu sabiedrību.

Jaunākie raksti