Kur iedvesmoties
Ieilgušo janvāra klusumu beidzot pārtraucis jautrs burziņš pašā Rīgas centrā, turklāt ne no sērijas "citus apskatīt un sevi parādīt", drīzāk – garšīgi pamieloties un lustīgi uzdejot. Oficiāli – Ģertrūdes ielā 33/35, praktiski – dodoties cauri izejai uz Martas ielu un uzkāpjot pa trepītēm līdz pašam jumtam, sasniedzams jaunais restorāns-klubs "Soul&Kitchen".
Īpašnieku trio sastāvā ir labi pazīstamais – pateicoties LieneiCandy – Kārlis Venckovičs, Nauris Logins un atraktīvais bārmenis Agris Eglītis. Domājot par restorāna koncepciju, puiši nav mēģinājuši izgudrot divriteni no jauna, bet iedvesmojušies no jautrās vācu disko-gastro filmas "Soul Kitchen".
Moto – "Dzīve ir tas, kas paiet, kamēr tu nodarbojies ar tās plānošanu", tāpat arī jaunais klubs piedāvā nesamudžinātas, dažādu smalkumu nepārblīvētas, vienkāršas un stilīgas baudas šodienai – gadījumam, kad gribas vienkārši pasēdēt un patērzēt omulīgā gaisotnē, nevis ieplānot gājienu uz dārgu restorānu kā operas apmeklējumu.
Ko dzirdēt
Pirmkārt jau, te ir kur izvērsties – bijušajā oranžērijā pieticis vietas gan bāram, gan galdiņiem, gan dīdžeja pultij un nelielai skatuvītei, gan deju grīdai. No augšminētās filmas nošpikotās disko detaļas un "nevērīgā" telpas apdare jauki sader ar humpalās samedītajām, "antīkajām" un rūpīgi atjaunotajām mēbelēm, kurās atklāšanas vakarā labprāt slīga mūziķi Aigari – Grāvers un Krēsla, aktrise Leonarda Ķestere, mūzikas apvienības "DaGamba" producente Dace Pūce, jogas un sievišķīgās iznesības pasniedzēja Elita Drāke.
Deju grīdu pa to laiku pildīja spraunāki ļautiņi, tostarp Radio101 gandrīz pilnā sastāvā. Un nav jau arī brīnums – kopš par mūzikas "brigadieri" te iecelts Eduards Švāns, pie dīdžeja pults vismaz piektdienu naktīs te būs sastopami arī viņa kolēģi: Toms Grēviņš un Egons Reiters. Vinila kultūru Rīgas "zelta jauntanes" lokā propagandēs arī DJ AG un DJ Monsta, tātad tiktāl nebūtu jābaidās no komercpopa uzmācības šajā klubiņā.
Kamēr atklāšanas vakara viesu ausis patiesi iepriecināja viena no talantīgākajām muzikālajām apvienībām "S&T Syndicate", par vēderpriekiem gādāja "Soul&Kitchen" šefpavārs Aigars Gailis.
Ko apēst
Izceļojies pa pasauli, pastrādājis Norvēģijā un Zviedrijā, Aigars piedāvā sava gourmet dvēseles ceļojuma augļus un iespaidus. Un, kas pavisam patīkami, par patiešām pieņemamām cenām. Piemēram, aukstās uzkodas maksā ap diviem, divarpus latiem. Par Ls 1,95 te apēdama ne jau sviestmaize ar sieru, bet mini brušetas ar čederu un lasi, plus glāze Dienvidāfrikas mājas vīna par diviem latiem – jāatzīst, nav Rīgā daudz vietu, kur stilīgi pasēdēt nepilnu četru latu "apjomā". Apnikušo kartupeļu pankūku vietā – kartupeļu rosti ar vītinātu šķiņki, skābu krējumu un sarkano ikru mērci – Ls 2,75, lūdzu! Izsalkušajiem – "dvēseļvirtuves" burgers ar kapātu liellopa karbonādi, izsmalcinātajiem – zandarta fileja ar citronzāli, dārzeņiem un mīdijām krēmīgā laima mērcē – Ls 5,40, saldummīļiem – zemeņu zupa ar Campari aromātu (un, kā precizē pavārs, arī ar tā tiešo klātbūtni!) un piparmētru-medus saldējumu ar tumšo šokolādi – Ls 2.90. Lai nu kur, bet "Soul&Kitchen" no deserta atteikties nevajag – tepat uz vietas tas arī tiks nodejots nost!