Staņislavs, Staņislava, Stefānija

Atklāj Latvijas paviljonu izstādē World Expo 2010

Šodien, 26.maijā, pasaules izstādē World Expo 2010 Šanhajā tika atklāts Latvijas paviljons - AERODIUM vertikālais vēja tunelis. Atklāšanas ceremonijā piedalījās arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL). Latvijas paviljona filozofija un tēls ir „Cilvēka ceļš uz laimi caur dabas un tehnoloģiju harmoniju”. Tā ietvaros Latvija prezentē savu kultūru, attieksmi pret dabu, sasniegumus tehnoloģiju jomā un veiksmīgu biznesa stāstu.

Latvijas paviljons atrodas pie EXPO centrālā laukuma 1000 m² lielā zemesgabalā blakus Igaunijas, Dānijas, Grieķijas un Beļģijas paviljoniem. Tas labi redzams no lielā gājēju ceļa. Paviljona stāvu platība ir 920 m², papildus platības aizņem vēja tuneļa iekārta.

Paviljona fasāde sastāv no 100 000 krāsainām, puscaurspīdīgām 15×15 cm lielām plastikāta plāksnītēm, kas vizuļo un viļņojas vējā, veidojot dinamiski kinētisku fasādi. Tā simbolizē dabu – mežu, jūru, zemi, debesis, vēju.

Paviljona ieejas kāpnes ved pa spirāli uz augšu, simbolizējot attīstību. Pa tām apmeklētājs nokļūst ekspozīciju zālē trešajā stāvā, kur atrodas stikla tunelis – tajā lido cilvēki. Ekspozīcijā uz ekrāniem tiek rādītas filmas un citi audiovizuāli materiāli par Latviju un tai nozīmīgām tēmām.

Vēja tunelis ir ekspozīcijas centrs – tehnoloģija, ar kuras palīdzību cilvēks var lidot gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Lidojums – tā ir harmonija, laime, radošā enerģija, uz ko vienmēr tiecies cilvēks.

Katrs no apmeklētājiem var laimēt lidojumu vertikālā vēja tunelī. Iesaistoties spēlē pie skārienjūtīgajiem ekrāniem, apmeklētāji uzzina daudz interesantu faktu par Latviju. Tie, kuri laimējuši lidojumu, nokļūst otrajā stāvā, kur notiek sagatavošanās, pēc kuras dalībnieki kopā ar instruktoru dodas vēja tunelī, lai piedzīvotu neatkārtojamu lidojumu. Katrs lidojums tiek filmēts, un ieraksti ar Latvijas vārdu tiek izplatīti pasaulē.

Paviljona pirmajā stāvā atrodas suvenīru veikals – kafejnīca un reprezentācijas telpas konferencēm, biznesa sapulcēm un delegāciju uzņemšanai.

Visai aktuālākajai informācijai, video un foto intervijām sekot līdzi var ikviens oficiālajā World Expo 2010 blogā www.latvijaexpo2010.lv

Jaunākie raksti