Aldonis, Agija

Sociālās uzņēmējdarbības tirgus Kalnciema kvartālā 25. augustā

Kalnciema kvartāls sadarbībā ar „Latvijas sociālās uzņēmējdarbības asociāciju” un „British Council” pārstāvniecību Latvijā turpina lielisko tradīciju organizēt Sociālās uzņēmējdarbības tirgu. Šogad tas notiks 25. augustā no plkst. 10.00 līdz 16.00, pulcējot dažādus uzņēmējus un viņu radītos sociālā biznesa produktus vai pakalpojumus. Paralēli tirgus norisei notiks brīvdabas koncerts un aktivitātes bērniem.

Sociālās uzņēmējdarbības tirgus 25. augustā pulcēs vairāk kā 20 Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas biedrus, lai veicinātu sociālās uzņēmējdarbības kā biznesa formas attīstību un parādītu, cik daudzveidīga var būt sociālā uzņēmējdarbība. „Latvijas Samariešu apvienība” tirgus apmeklētājiem piedāvās apskatīt Mobilās aprūpes automašīnu, bez tam tirgū būs ar rokām darināti suvenīri, neparasti dizaina priekšmeti, grozi no Ganas, gardumi no „Humusa komandas”, mūsdienīgi apģērba zīmoli no „Owa fashion” un „3wk upcycled” un daudzi citi, kas ar saviem produktiem un pakalpojumiem ikdienā rūpējas, lai pasauli padarītu labāku. Tirgū piedalīsies gan sociālie uzņēmēji, kuri ražo produktus, gan tie, kuri piedāvā pakalpojumus – lieliska iespēja iepazīt daudzveidīgo sociālās uzņēmējdarbības pasauli!

Paralēli tirgum vairāki sociālie uzņēmumi piedāvās radošās darbnīcas bērniem:

10.00-16.00 Rotaļlietu darbnīca, kopā ar dzīvnieku patversmi “Ulubele” būs iespēja izgatavot dažādas dzīvniekiem domātas rotaļlietas.

10.00-16.00 Kreppapīra ziedi, vada Latvijas Sieviešu invalīdu asociācija “Aspazija”, darbnīcas laikā būs iespēja izveidot pašam savu ziedu vai ziedu pušķi.

11.00-16.00 Zinātnes skola “Laboratorium” piedāvās aizraujošas un izglītojošas nodarbības ķīmijā un fizikā 8-15 gadīgiem bērniem un jauniešiem, būs iespēja gan eksperimentēt, gan uzzināt no jaunu!

11.00-16.00 „Learn IT”  rosīgā darbnīca, kuras laikā ikvienam būs iespēja iepazīt pavisam mazu micro:Bits datoru un ar programmas palīdzību pārvērst to soļu skaitītājā, neierastā mūzikas instrumentā vai interaktīvā spēlē. Izaicinājumi būs piemēroti bērniem no 9-15 gadiem bez priekšzināšanām programmēšanā – pievienojies un atklāj programmēšanas radošo pusi!

12.00-15.00 „palidzesim.lv” radošā rokdarbu darbnīca, kurā būs iespēja gatavot rotas, kas priecēs ikdienā un svētkos, tās varēs izgatavot sev un, ietverot laba vēlējumus, nodot „palīdzēsim.lv” labdarības tirdziņiem, un par iegūtajiem līdzekļiem tiks īstenots kāds no organizācijas sociālajiem projektiem.

Uz brīvdabas skatuves:

11.30–11.50  Fonds “Viegli” ar Jāni Strapcānu

13.00-13.15 Zinātnes skolas “Laboratorium” priekšnesumi. Starp priekšnesumiem sarunas ar sociālajiem uzņēmējiem, kuri piedalās tirgū.

Ieeja pasākumā - bez maksas  ar savu klātbūtni atbalstot sociālās uzņēmējdarbības iniciatīvas!

Savukārt pēc tirgus plkst. 16.30 norisināsies pasākumu cikls „Lidosta”, kurā satiksies sociālie uzņēmēji un Kalnciema kvartāla tirgus tirgotāji, lai dalītos ar savu pieredzi un zināšanām, kā arī veidotu jaunas sadarbības formas. Būs iespēja piedalīties Vitas Brakovskas darbnīcā “Praktiskais radošums produkta virzībā”, kā arī Elīna Novada un Diāna Dzindule, svaigi.lv saimnieces, dalīsies pieredzes stāstā par to, kā klientu attiecības veicina uzņēmuma pārdošanas apjomu.

Pasākums atvērts ikvienam interesentam, ieeja bez maksas, pasākuma laikā darbosies kafejnīca.

Reģistrācija pasākumam: https://ej.uz/lidosta2508

Jaunākie raksti