Ķirbji ir lielākās ogas pasaulē. Tiem mēdz būt daudzveidīgas formas un dažādas garšas. Latvijā ķirbji ir ļoti populāri ne tikai audzētāju entuziastu vidū, bet arī vairums piemājas dārzos. Uz Eiropu atceļojuši no Ziemeļamerikas, iespējams, Latvijā tie nokļuvuši ar vācu muižniecības palīdzību 17.-18.gadsimtā, par ko liecina arī tas, ka vārds "ķirbis" latviešu valodā ir ļoti līdzīgs vācu "der Kürbis".
Kāpēc ķirbji kļuvuši tik pieprasīti? Milzu ogās ir daudz A, B, C un E vitamīna, tās satur daudz augu eļļas un ir ļoti veselīgas. Pateicoties ķirbju biezajai mizai, sausā un vēsā vietā tos var uzglabāt pat vairākus mēnešus, lai ēstu svaigus, spiestu sulās, konservētu un izmantotu silto ēdienu pagatavošanā.
Izstādē speciālisti konsulēs par piemērotāko šķirņu izvēli, kā arī pastāstīs par to, kā uzturā lietojamas visas ķirbja sastāvdaļas, ieskaitot ziedus un stīgas.
No 30.oktobra līdz 3.novembrim Dabas muzejā norisināsies iemīļotā izstāde "Ķirbis jūsu veselībai 2013", kurā būs iespēja aplūkot dažādu krāsu, formu, garšu ķirbjus un ķirbjaugus, kā arī muzeja kafejnīcā ik dienas nobaudīt ķirbju ēdienus.