Priedes krogā no plkst.12.00 līdz plkst.14.00 Mārtošanas maizes cepšana un topošās sievas mācīšana pirms tautās došanas - kopā ar maizes cepēju, kultūras zīmes „Latviskais mantojums” laureāti, Ilzi Briedi un Launkalnes folkloras kopu.
No plkst.12.30 līdz plkst.14.00 Nidas dūmistabā malēju darbi, rotaļas un dziesmas ar folkloras kopu „Laiva”.
Rizgu rijā un Vidzemes sētā no plkst.13.00 līdz plkst15.00 kopā ar folkloras kopu „Mālis” apmeklētājiem būs iespēja kult miežus, malt un berzt graudus, kā arī slietenī vārīt putru.
Savukārt, Pakalnu dzirnavās ar dzirnavnieku stāstiem interesentus no plkst. 12.00 gaidīs Brīvdabas muzeja galvenais krājuma glabātājs Mārtiņš Kuplais.
Hernhūtiešu saiešanas namā no plkst. 12.00 līdz plkst. 14.00 apmeklētāji varēs noskatīties filmu par maizes cepšanas tradīcijām.
Latgales ciemā no plkst. 10.00 būs iespēja iegādāties maizi no vietējiem Latvijas maizes ražotājiem un cepējiem.
Vidzemes jaunsaimnieka sētā no plkst. 14.00 līdz plkst. 16.00 kultūras zīmes „Latviskais mantojums” laureāte Daira Jātniece no zemnieku saimniecības „Vaidelotes” vārīs klimpu un ķiļķenu zupu, Būs pankūku balle ar „Alīdas” cigoriņu kafiju un godu uzdzeršanu. Noslēgumā zaļumballe ar Hāgenskalna muzikantiem.
Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 17.00. Ieejas biļešu cenas muzejā vasaras sezonā (01.05. – 31.10.) 3.00 Ls pieaugušajiem, 1.50 Ls studentiem, 2.00 Ls pensionāriem, 1.00 Ls skolēniem, 6 Ls ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Muzeja teritorijas apmeklēšanai no plkst. 17.00 līdz 20.00 pieejamas vakara biļetes par 1.00 Ls. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta (2.00 Ls). Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.
Šo svētdien, 25. augustā, Brīvdabas muzejā no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 norisināsies Maizes godi. Būs iespēja iepazīt receptes, gatavošanas, cepšanas un ēšanas tradīcijas no dažādām Latvijas vietām. Šajā dienā muzejs apmeklētājiem piedāvā plašu programmu, kas saistīta gan ar labības audzēšanu un novākšanu, gan ar graudu apstrādi senos laikos un mūsdienās.