Dikļu pilī jaunā vīna svinības sāksies 15. novembrī, kad tiks atkorķētas un degustētas pirmās pudeles un turpināsies 17., 18. un 19. novembrī.
Par viesu uzņemšanu un labsajūtu šajās dienās rūpēsies pils restorāna direktors Jānis Ierasts, savukārt virtuves komanda būs sagatavojusi īpašu gardēžu maltīti.
Kā pastāstīja Dikļu pilī, Beaujolais vīnu augļainības un svaiguma noslēpums meklējams gan to izgatavošanas metodē, gan arī vīnogu šķirnes Gamay vieglajā raksturā. Šādus vīnus dzer jaunus un pēc iespējas īsākos termiņos, dažu mēnešu laikā. Paši kvalitatīvākie Beaujolais nouveau vīni ir jāizdzer līdz nākamajai ražai, t.i., gada laikā.
Vairāk info: www.diklupils.lv
Katru gadu trešajā novembra ceturtdienā Francijā un citur pasaulē tiek svinēti jaunā vīna Beaujolais nouveau svētki. Pēc Francijas likumiem šajā dienā drīkst atvērt un sākt tirgot jaunos Beaujolais nouveau vīnus un tas tiek atzīmēts ar krāšņām svinībām.