Simpozijs sāksies ar tradicionālākiem procesiem – sulu spiešanu, raudzēšanu, vīna brūvēšanu un konservēšanu. Turpinājumā notiks pievēršanās arī eksperimentālākiem meklējumiem.
15. septembrī no plkst. 10.00 līdz 14.00 "Serdes" pagalmā ikviens aicināts uz brīvdabas "tirdziņu". Līdzās āboliem un vietējo zemnieku saražotajai produkcijai, simboliskā izstādē-pārdošanā varēs iegādāties "Āboļošanas" radošajās darbnīcās tapušos artefaktus, un iepazīties ar citiem simpozija radošo darbnīcu rezultātiem. Interesentiem būs iespēja piedalīties RIXC mākslinieku un LU jauno biologu atvērtajās darbnīcās "Baktēriju baterija", kur kopīgi eksperimentēsim, kā iegūt elektrību no ābolu pārpalikumiem.
Savukārt radošajās darbnīcās, ko organizēs "Serde", apmeklētāji varēs iepazīties un dalīties savā pieredzē par ābolu ražas izmantošanu mājsaimniecībās – tādēļ apmeklētāji ir laipni aicināti paņemt līdzi pašgatavotus "darinājumus" no āboliem vai pašaudzētus ābolus. "Tiem, kam ābolu raža šogad dāsna, aicinājums paņemt 2 maisus ar āboliem, no kuriem vienu ziedot vīna gatavošanai, no otra jūs saņemsiet svaigi spiestu ābolu sulu," aicina simpozija organizatori.
No 13. līdz 15. septembrim Aizputē norisināsies "Āboļošanas" simpozijs, kuru uzmanības lokā būs viss par un ap āboliem, vēsta organizatori.