Ģirts, Ģederts

X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku programma

Otrdiena, 6. jūlijs
12.00  Meža kapos, Dziesmu svētku parkā - Piemiņas pasākumi
15.00  VEF Kultūras pilī - Tautas deju kolektīvu laureātu koncerts
19.00  Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā - Bērnu simfonisko orķestru koncerts. Koncertā piedalās četri labākie Latvijas bērnu simfoniskie orķestri, un tajā skanēs latviešu simfoniskās mūzikas klasika: J. Andrejs „Ačikops”, E. Dārziņš „Melanholiskais valsis”, kā arī A. Dvoržaks „Slāvu deja Nr.8”, J. Brāmss „Ungāru deja Nr.1”, R. Rodžers mūzika no kino filmas „Mūzikas skaņas”, J. Štrauss „Perpetum Mobile”.

Trešdiena, 7. jūlijs
9.00  Rīgas Latviešu biedrības namā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā - Finālskate koriem
10.00  Lielā ģildē - Finālskate pūtēju orķestriem
16.00  Rīgas Latviešu biedrības nama Lielā zālē - Koru Lielās balvas konkurss
20.00  Latvijas Universitātes Lielā aulā - Jaunrades kora dziesmu koncerts „Radītprieks”. Koncertā skanēs cikls „Dziesmas par Latvijas upēm”, kuru speciāli šiem svētkiem radījuši 8 ievērojami latviešu komponisti. Skanēs arī A. Maskata, U. Marhilēviča un R. Paula jaundarbi. Dziesmas atskaņos Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas jauktais un zēnu koris, kā arī Rīgas Doma kora skolas zēnu un meiteņu koris.

Ceturtdiena, 8. jūlijs
9.00  Vērmanes dārzā - „Svētki Vērmanes dārzā”
11.00  Etnogrāfiskā Brīvdabas muzejā - Folkloras kopu koncerti „Kas kaitēja nedzīvot diža meža maliņā”
15.00  Izstāžu centrā „Ķīpsala” - Pūtēju orķestru koncerta „Priecīgs koncerts” ģenerālmēģinājums
19.00  Rīgas Kongresu namā - Mūsdienu deju koncerta ģenerālmēģinājums
20.00  Izstāžu centrā „Ķīpsala” - Pūtēju orķestru koncerts „Priecīgs koncerts”. Pūtēju orķestriem aranžēta un īpaši sacerēta skaņdarbu krāsainība - tautas melodijas, garīgā un klasiskā mūzika, latviešu klasika, opermūzika, kā arī latviešu un pasaules populārās mūzikas skaņdarbi. Koncerta viesi: komponisti Juris Kulakovs un Līga Celma, dziedātāja Kristīne Zaharova, sitamo instrumentu solists Rihards Zaļupe, grupas „Labvēlīgais tips” solists Andris Freidenfelds un maestro Raimonds Pauls. Īpašs mirklis koncertā būs, kad vienlaicīgi muzicēs vairāk nekā 1000 mūziķu.

Piektdiena, 9. jūlijs
9.00  Vērmanes dārzā - „Svētki Vērmanes dārzā”
12.00  Rīgas Kongresu namā - Mūsdienu deju koncerts. Mūsdienu deja apvieno dažādu žanru stilus: hip hop, street dance un popa stils, šova, brīvā deja, kustību teātris, pantomīma, improvizācija u.c. Koncertā Rīgas Kongresu namā 41 mūsdienu deju kolektīvs izdejos spilgtas un oriģinālas horeogrāfijas, kuras papildinās laiku un telpu ar efektīvām video vizualizācijām.
15.00  Laukumā pie Brīvības pieminekļa - Pūtēju orķestru defile
18.00  Mežaparka Lielā estrādē -  Koru koncerta „Mana zeme – zemīte skaistā!” ģenerālmēģinājums
18.00  Rīgas Latviešu biedrības namā - Tautas mūzikas koncerts „Saule sēja sidrabiņu”. Koncertā piedalīsies koklētāju ansambļi, lauku kapelas, un citi tautas mūzikas ansambļi, kā arī solisti vokālisti, vokālie ansambļi un Pūces Etnogrāfiskais orķestris. Skanēs aranžēta tautas mūzika un Valta Pūces jaundarbs „Putnu dziesmas”.
19.00  Rīgas Kongresu namā -  Mūsdienu deju koncerts
20.00  Rīgas Tehniskā universitāte - Folkloras kopu koncerts „Es mācēju, es mācēju, ko tie citi nemācēja”. Folkloras programmas „odziņa” ir bērnu un jauniešu folkloras konkursu uzvarētāju koncerts „Es mācēju, es mācēju, ko tie citi nemācēja”, kas parāda tradīciju mantinieku mērķtiecīgu virzību uz individuālu pilnveidošanos un saskanīgu sadarbošanos dziedot, muzicējot un dejojot.

Sestdiena, 10. jūlijs
9.00 Svētku gājiens     (Smilšu iela, Kaļķu iela – Dailes teātris)
9.00  Vērmanes dārzā - „Svētki Vērmanes dārzā”
18.00  Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadionā" - Tautas deju lielkoncerta „Deja kāpj debesīs” ģenerālmēģinājums     
19.00  Mežaparka Lielā estrādē - Koru koncerts „Mana zeme – zemīte skaistā!”. Skanot vairāk nekā 12000 bērnu un jauniešu balsīm, tiks izpildītas dziesmas, kas radītas iepriekš un kuras nav zaudējušas savu nozīmi arī šodien, kā arī mūsu komponistu I.Kalniņa, Ē. Ešenvalda, R.Paula, U. Marhilēviča un A. Maskata jaunās dziesmas. Koncertā piedalīsies arī tautas deju ansambļu dejotāji, pūtēju orķestru dalībnieki un folkloras kopu dziedātāji, kā arī iemīļoti solisti – R. Kaupers, J. Apeinis, P. Dukure, Aisha, Kārlis Bumeisters u.c.

Svētdiena, 11. jūlijs
9.00  Vērmanes dārzā - „Svētki Vērmanes dārzā”
11.00  Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadionā" - Tautas deju lielkoncerts „Deja kāpj debesīs”   
16.00  Kultūras un sporta centrs „Daugavas stadionā” - Tautas deju lielkoncerts „Deja kāpj debesīs”

6.-11.jūlijs – Rīgas Kongresu namā Bērnu un jauniešu vizuālās un lietišķās mākslas izstāde „Ritmu spēles” .

Jaunākie raksti