Gints, Uvis

Līgo svētki Liepājā 2010

Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde „Kultūras pārvalde” un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs 23. jūnija vakarā ielūdz uz Līgo svētkiem koncertestrādē „Pūt vējiņi”.

Pulksten 19:00 ar īpaši Līgo vakaram iestudētu Rūdolfa Blaumaņa lugu „Trīnes grēki”, skatītājus priecēs Liepājas Tautas teātris. Dziesmu spēles 4 cēlienos režisore ir Ināra Kalnarāja, kura  pastāstīja, ka šajā izrādē ir daudz mīlestības, dusmu, intrigu, izlikšanās un, protams, dziesmas. Ivara Vīgnera dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem, kuras tālajos 80-tajos izdziedāja Liepājas teātra izrādē Pētera Vīksnes režijā, arī šoreiz būs pašu Tautas teātra aktieru dziedātas. Kostīmus un scenogrāfiju izrādei veidojusi Dace Lanka, bet dziesmas aranžējis Normunds Kalniņš, par skaņu rūpēsies Jānis Vasilis, savukārt gaismu mākslinieks būs Mārtiņš Feldmanis.
Trīni atveidos Sandra Okuņeva, saimnieci – Dace Rūse, saimnieku – Almants Bergmanis. Uz skatuves būs gan vecmeistari Arvīds Kreināts un Biruta Lūka, gan pavisam jaunie – Anna un Ieva Lankas un citi. Un, protams, teātra kodols – Īrisa Diņķīte, Jānis Muižnieks, Sandra Vintere, Gints Vīksna, Bruno Bergs un Andris Svars.

Pēc izrādes pulksten 22:00 Jāņuguni iedegs un līgotājus latviskās dziesmās un dejās iekustinās Liepājas danču klubs, bet no pulksten 23:00 līdz pulksten 4:00 būs Līgonakts Balle ar dzīvespriecīgo mūziķu grupu „JŪRKANT’” no Ventspils.

Groziņš ar Līgo mielastu var būt līgotāju pašu sagādāts, savukārt Jāņu alu un citus gardumus varēs iegādāties restorāna „Barons Bumbier’s” koncertdārza kafejnīcā.

Biļetes: Liepājas Latviešu biedrības nama kasē. Kase atvērta O,T,C,P: 14.00 - 18.00, S:10.00 - 14.00.
Svētku dienā no plkst.14:00 „Pūt, vējiņi!” kasē.
Info: 634 23505; 63424791
Kases tālr.:63423829
Biļetes cena: Ls 2, iepriekšpārdošanā pirmās 200 biļetes tikai par Ls 1.50.
Līgotājiem pensijas gados, vai ar īpašām vajadzībām, ģimenēm (vismaz 3 cilvēki) biļetes cena Ls 1.50 . Savukārt Līgām, Jāņiem (uzrādot personapliecinošus dokumentus) un bērniem līdz 12 gadiem ieeja bez maksas. Biļetes var iegādāties Liepājas Latviešu biedrības nama kasē no 1. jūnija.

Jaunākie raksti