Gints, Uvis

11.jūnijā zaļumballe Vērmanes dārzā

11.jūnijā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti uz Vērmanes dārzu, kur no plkst.19.00 līdz plkst.22.00 20.gadsimta pirmās puses populāru un deju mūziku spēlēs kapela "Hāgenskalna muzikanti".

Sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, vasaras vakari ar izklaidējošu retromūziku Vērmanes dārza estrādē notiks arī 30.jūlijā un 27.augustā.

Pasākumu ietvaros uz Vērmanes dārza skatuves tiks piedāvāta 20. gadsimta pirmās puses populārā un deju mūzika, ar stilam atbilstošu kapelas skanējumu, mūzikas instrumentiem un tērpiem; kultūrizglītība caur izklaidi - fakti un ziņas par atbilstošā laikmeta Rīgas sadzīves tradīcijām, izklaidi; iespēja zaļumballes atmosfērā dejot populārās sadzīves un senās modes dejas pasākuma gaitā virzoties no 19.gadsimta beigu ziņģēm un atceroties tā laika modes dejas – polkas, mazurkas, reinlenderus – līdz pirmajiem slavenākajiem populārās mūzikas autoriem un izpildītājiem un radio un skaņuplašu nestajiem pasaules mūzikas iespaidiem. Programma ar mūziku, dziesmām un īsiem komentāriem ir veidota, lai būtu saistoša ne vien dejotājiem, bet visplašākajam klausītāju lokam.

Pasākumus organizē „Pārdaugavas tautas mūzikas biedrība”, finansiāli atbalsta Rīgas domes izglītības, kultūras un sporta departaments. 

Jaunākie raksti