Lilija, Liāna

Līgo nakts pasākums Valmierā „Latvija Līgo”

Latvijas Radio 2 arī šogad turpina tradīciju organizēt Latvijā vērienīgākos Līgo svētkus, aicinot tautu uz kopīgu Līgo svētku svinēšanu. Vērienīgais Līgonakts pasākums 23.jūnija vakarā Pauku priedēs, gleznainā Gaujas krastā vienuviet pulcēs populārus dažādu stilu mūziķus no visiem Latvijas novadiem, tos apvienojot kopīgā muzicēšanā ar Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales folkloras grupām un ansambļiem.

Kurzemi koncertā pārstāvēs Andris Ērglis un Suitu sievas, Ivo Fomins un folkloras kopas „Talsi” un "Trejteka", kā arī Chilli un līvu jauniešu orķestris „Nurmorkestor”. Latgali pārstāvēs Atis Auzāns un kapela „Dziga”, Dainis Skutelis un folkloras kopa „Ilža”, kā arī duets „Inga un Normunds” un folkloras mūzikas kopa „Laimas muzykanti”. Vidzemes novadu pārstāvēs Ieva Akuratere un vīru kopa „Vilki”, Aigars Grāvers un folkloras kopa „Cielava”, savukārt, Zemgali - Lauris Reiniks un folkloras kopa „Tarkšķi”, kā arī Māris Sloka un dūdu un bungu mūzikas grupa „Auļi”.

Koncertā skanēs jau pazīstamas un populāras dažādu žanru dziesmas, kuras, pateicoties apvienotajiem mūziķu sastāviem, iegūs jaunu skanējumu, bet dziesmu enerģētiskais spēks dos auglību, spēku un svētību katram Latvijas novadam. Koncertā piedalīsies arī Valmieras pilsētas apvienotais koris un pašdarbības kolektīvi. Pēc koncerta lustīgā Līgo nakts ballē uz dejām aicinās „Klaidonis”, Ivo Fomins ar grupu un DJ Aivis.

Novadu tematika valdīs ne vien uz skatuves, bet arī pasākuma apmeklētājiem plašā izvēlē būs iespēja nobaudīt gan tradicionālo šašliku, desiņas, cepešus, grilētas zivis, cūku ausis un šņukurus, gan štovētus kāpostus, zirņus un bukstiņputru ar speķi, putraimdesas ar brūkleņu mērci, auksto zupu, Kurzemes skābputru un ceptu siļķi, sklandraušus, Jāņu sieru un deviņu dažādu Latvijas alus darītavu - "Valmiermuižas", "Užavas", "Tērvetes", "Piebalgas", "Bauskas", "Lāčplēša", "Cēsu", "Aldara" un Rēzeknes alus darītavas brūvējumu.

Visas biļetes piedalīsies loterijā un tieši Valmierā kļūs skaidrs, kurš Jāņu bērns laimēs ceļojumu divām personām uz Kipru. Visiem Jāņiem un Līgām ieeja pasākumā būs bez maksas.

Šogad pasākums „Latvija līgo” notiek ar Hipotēku Bankas ģenerālatbalstu. Sadarbības partneri – Valmieras pilsētas pašvaldība, alus darītava „Valmiermuižas alus”, Rīgas Miesnieks, Rīgas piena kombināts un ceļojumu birojs „Jēkaba aģentūra”.

Pasākumu organizē „Izklaides producentu apvienība 7”. 


"Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās vai www.bilesuparadize.lv. Visas biļetes piedalīsies loterijā un tieši Valmierā kļūs skaidrs, kurš Jāņu bērns laimēs ceļojumu divām personām uz Kipru.
Visiem Jāņiem un Līgām ieeja pasākumā būs bez maksas.

Jaunākie raksti