Lilija, Liāna

Tiek dibināta Dailes teātra bufetes republika „Epikūra dārzs”

5. jūnijā plkst. 22.00 Dailes teātra vasaras kafejnīcas teritorijā tiks oficiāli pasludināta jauna formācija – Dailes teātra bufetes republika “Epikūra dārzs”.

Dailes teātra bufetes republikas pastāvēšanas mērķi un uzdevumi ir sniegt baudu un baudīt, atceroties Epikūra teikto: „Kad mēs sakām, ka bauda ir galamērķis, tad tiek domāta nevis izvirtuļu bauda, nevis bauda, ko sniedz jutekļi, kā domā daži nepareizi izprotošie, bet mēs ar to saprotam miesas brīvību no ciešanām un dvēseles - no nemiera.”

Dailes bufetes republikas prezidents ar mūža pilnvaru ir Lauris Dzelzītis, kultūras ministrs - Gundars Silakaktiņš, savukārt par labklājību rūpēsies Lauris Subatnieks. Arī Aldis Siliņš tur būs.

Ir izstrādāta arī „Epikūra dārza” konstitūcija, kas satur dažus būtiskus nosacījumus. Piemēram, Dailes teātra bufetes republika ir neatkarīga, demokrātiska, mākslinieciski izklaidējoša, kulināra formācija. Dailes bufetes republikas vara pieder aktieriem, pamatojoties uz Ostrovska viedo frāzi „Mēs esam aktieri, mūsu vieta ir bufetē”. Dailes bufetes republikas teritoriju starptautiskos līgumos noteiktās robežās sastāda Dailes teātra publikai pieejamā bufete un vasaras dārzs. Dailes bufetes republikas pārvaldes modelis ir totalitāra demokrātija. Republiku pārvalda prezidents, bet valsts pārvaldes aparāts sastāv no diviem hoi andres – kultūras un labklājības ministriem, kuru pienākumos ietilpst rūpēties par iedzīvotāju izklaidi un apetīti. Visi cilvēki Dailes teātra bufetes republikā ir vienlīdzīgi. Cilvēka tiesības tiek īstenotas bez jebkādas diskriminācijas. Visiem cilvēkiem bez aizspriedumiem ir tiesības regulāri okupēt Dailes teātra republiku – īpaši vēlams piektdienu un sestdienu vakaros.

5. jūnijā „Epikūra dārzā” uzstāsies Dailes teātra aktieri, grupa „ILGA”, grupa „Taurenis un dūmi”, kas apvieno Jāni Apeini, Rihardu Zaļupi un Lauri Dzelzīti un Anna Ķirse ar grupu.

Jaunākie raksti