Alīna, Sandris, Rūsiņš

Starptautiskā Bērnu aizsardzības dienas pasākumi Rīgā

Visā pasaulē 1. jūnijā tiek atzīmēta Starptautiskā Bērnu aizsardzības diena. Šo svētku ietvaros 30., 31. maijā un 1. jūnijā Rīgas dome aicina uz dažādiem pasākumiem pilsētā, kuros varēs gan līdzdarboties radošās un sportiskās aktivitātēs, gan klausīties un skatīties dažādu kolektīvu priekšnesumus un vienkārši atpūsties kopā ar ģimeni.

30. maijā  no plkst. 11.00 visi laipni aicināti uz Kultūras pils „Ziemeļblāzma” parku, kurā jau tradicionāli – nu jau 102. gadu pēc kārtas, notiks svētku pasākums bērniem. Šogad svētku tēma - ”Ziemeļblāzmas senos dārgumus meklējot”. Svētku laikā priekšnesumus sniegs X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki, bet pats galvenais – ikviens mazais svētku viesis aicināts piedalīties radošajās darbnīcās, lai atklātu seno dārgumu patieso vērtību.

Radošās un aktīvās atpūtas festivāls ģimenei „Mazā Stiprinieka piedzīvojumi” gaidīs Mežaparka Zaļajā teātrī ģimenes ar bērniem no 3 līdz 10 gadu vecumam. Festivālā visas dienas garumā tiks rādītas pilnmetrāžas filmas un multiplikācijas filmas bērniem, būs iespējams vērot dažādu sporta veidu paraugdemonstrējumus un kopīgi spēlēt lielo cirku, celt pulvertorni, spēlēt minigolfu un boulingu. Sporta uzdevuma joslā „Mazais Stiprinieks” varēs meklēt apslēptos dārgumus un priecāties dažāda veida piepūšamās atrakcijās un piedalīties mini sacensībās. Savukārt  no plkst. 14.00 Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” pagalmā koncertā „Saules bērni” tiks gaidīts ikviens - gan liels, gan mazs. Svētdienas vakarā ir iespēja apmeklēt VEF Kultūras pili, kur Bērnu deju kolektīvs „Zadorinka” visus ielūdz uz savu 25 gadu jubilejas koncertu.

Pirmdien, 31. maijā plkst. 18.00 Rīgas Tehniskās universitātes Mazajā zālē notiks bērnu un jauniešu svētki „Rīgas malacis”, kurā darbosies radošās darbnīcas kopā ar Maksu un Moricu.

Starptautiskās bērnu aizsardzības dienā 1. jūnijā bērniem jau tik iemīļotā  vietā - Vērmanes dārzā, notiks pasākums „Bērns bērnam”, kurā uzstāsies bērnu un jauniešu centru „Bolderāja”, „IK Auseklis”, „Zolitūde”, „Daugmale”, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Ritums” kolektīvi, Bērnu vokālā studija „Knīpas un Knauķi”, Bērnu un jauniešu muzikālais teātris „Rībēja mute”, grupa „Robis”. Svētku laikā gan bērni, gan jaunieši varēs piedalīties radošajās darbnīcās.

Savukārt vakarā  - plkst. 17.00, būs iespēja apmeklēt gan Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā ģilde” teātra studijas „Vinnijs” izrādi „Pelnrušķīte”, kuras laikā tiks atklāta arī Bērnu zīmēšanas studijas izstāde „Pasaule ar bērna acīm”, gan VEF Kultūras pilī piedalīties 15. Starptautiskā bērnu deju festivālā „Zadorinka ielūdz draugus”. Festivālā uzstāsies deju ansambļi no Latvijas, Krievijas, Lietuvas un Igaunijas.

STARPTAUTISKĀS BĒRNU AIZSARDZĪBAS DIENAS PASĀKUMU PROGRAMMA RĪGĀ 2010. GADĀ

30. maijā no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.30
Kultūras pils „Ziemeļblāzma” parkā
 - 102. Ziemeļblāzmas bērnu svētki ZIEMEĻBLĀZMAS SENOS DĀRGUMUS MEKLĒJOT
. Piedalās: X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki - bērnu folkloras kopas, bērnu deju kolektīvs BITĪTE, A. Dombrovska mūzikas skolas un Bērnu un jauniešu centra MĪLGRĀVIS skolotāji un audzēkņi, koris RUDENS DZIESMA. Darbosies radošās darbnīcas. 
Dalības maksa radošajās darbnīcās – Ls 1.00

30. maijā no plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00
Mežaparka Zaļajā teātrī
 - Radošās un aktīvās atpūtas festivāls ģimenei MAZĀ STIPRINIEKA PIEDZĪVOJUMI
. Pasākums ģimenēm ar bērniem no 3 līdz 10 gadu vecumam. 
Ieeja bez maksas.

30. maijā no plkst. 14.00 līdz 16.00
 Rīgas Kultūras centra „Iļģuciems” pagalmā.

Koncerts SAULES BĒRNI. 
Piedalās: Rīgas Kultūras centra IĻĢUCIEMS un Rīgas Kultūras un atpūtas centra IMANTA bērnu un jauniešu kolektīvi, Bērnu un jauniešu centra KURZEMĪTE, Rīgas 69. vidusskolas, Rīgas 41. vidusskolas, Rīgas Imantas vidusskolas un Rīgas Iļģuciema vidusskolas kolektīvi. 
Ieeja bez maksas.

30. maijā plkst. 18.00
 VEF Kultūras pilī.

Bērnu deju kolektīva ZADORINKA 25 gadu jubilejas koncerts
. Bezmaksas ieejas kartes stundu pirms koncerta.

31. maijā plkst. 18.00 
Rīgas Tehniskās universitātes Mazajā zālē
. Bērnu un jauniešu svētki RĪGAS MALACIS. 
Radošās darbnīcas kopā ar MAKSU UN MORICU
. Ieejas maksa Ls 1.00.

1. jūnijā plkst. 12.00
 Vērmanes dārzā
. Pasākums BĒRNS BĒRNAM.

Piedalās: Bērnu un jauniešu centru BOLDERĀJA, IK AUSEKLIS, ZOLITŪDE, DAUGMALE, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra RITUMS kolektīvi, Bērnu vokālā studija KNĪPAS UN KNAUĶI, Bērnu un jauniēsu muzikālais teātris RĪBĒJA MUTE, grupa ROBIS, radošās darbnīcas. Ieeja bez maksas.

1. jūnijā plkst. 17.00
 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā ģilde”
.
Bērnu zīmēšanas studijas izstādes PASAULE AR BĒRNA ACĪM atklāšana un teātra studijas VINNIJS izrāde PELNRUŠĶĪTE. 
Ieeja bez maksas.

1. jūnijā plkst. 17.00 
VEF Kultūras pilī.
15. Starptautiskais bērnu deju festivāls ZADORINKA IELŪDZ DRAUGUS. 
Piedalās: bērnu deju ansamblis ZADORINKA, deju ansambļi IVUŠKA, MAAGAĻ, RONDO, GRANDE (Rīga, Latvija), deju ansambļi SOZVEZDIJE (Petrozavodska, Krievija), ČUDESŅIKI (Sanktpēterburga, Krievija), moderno deju ansamblis AUŠRELE (Šauļi, Lietuva), deju kolektīvs ŅEPOSEDI (Tallina, Igaunija). Bezmaksas ieejas kartes stundu pirms koncerta.

IZSTĀDES

No 17. maija līdz 15. jūnijam
 bērnu un jauniešu centrā MĪLGRĀVIS 
Vecmīlgrāvja vizuālās mākslas konkursa MANA TAUTASDZIESMA izstāde.

No 1. jūnija līdz 15. jūlijam 
Latvijas Leļļu teātrī 
fotostudijas VIDZE izstāde MŪŽA GADOS DZIESMA KUPLO – IEAUG DĒLOS, MEITENĒS.

No 1. jūnija līdz 21. jūnijam
 Rātsnama vestibilā (Rātslaukumā 1) 
izstāde JAUNIE TALANTI GLEZNIECĪBĀ. 
Aicina Latvijas bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas Jāņa Anmaņa jauno talantu atbalsta fonds.

Vairāk informācijas: www.rdkd.lv

Jaunākie raksti