Vizbulīte, Viola, Vijolīte

Diskusija pirms „Rīt manas kāzas” pirmizrādes

19. maijā pēc Mario Frati dvēseles trillera „Rīt manas kāzas” ģenerālmēģinājuma, kura sākums plkst. 18.00, Dailes teātra Mazajā zālē notiks diskusija „Teātra un psihodrāmas spēles: kopīgais un atšķirīgais”. Tā būs saruna par cilvēku attiecībām pašiem ar sevi un apkārtējo pasauli, kā arī mēģinājums saprast, kāpēc mēs kļūdāmies pieņēmumos vispirms jau par sevi un tad - par līdzcilvēkiem.

Sarunas dalībnieki mēģinās izprast, kas ir jēdziens „psihodrāma” un aicinās ieklausīties, ko par to saka psihoterapijas speciālists Viesturs Rudzītis. Kopā ar izrādes  radošo grupu - režisoru Mihailu Gruzdovu, aktieriem  Rēziju Kalniņu, Hariju Spanovski, Indru Briķi, Andri Bērziņu, Kārli Freimani un Initu Dzelmi  - tiks meklētas atbildes uz jautājumiem  par lomu spēlēm  teātrī un dzīvē, par cilvēku spējām vai gluži pretēji - nespēju  mainīt  savas lomas un par to, kas kopīgs vai atšķirīgs teātrim un psihoterapijai. Diskusiju vadīs teātra kritiķe Ingrīda Vilkārse.

Itāļu izcelsmes amerikāņu dramaturgs Mario Frati (1927) savās lugās rāda dzimumu kaujaslauku. Kas notiek, kad beidzot piepildās cilvēka mūža sapnis un gadiem lolotās gaidas? Kad mīlestību no naida šķir tikai viens solis. Vai arī vairs nešķir...

Jauniestudējumā „Rīt manas kāzas”, kura pirmizrāde notiks 20. martā, režisors Mihails Gruzdovs darbojas kopā ar scenogrāfu Mārtiņu Vilkārsi, kostīmu mākslinieci Ievu Kauliņu, mūzikas konsultantu Juri Vaivodu, kustību konsultanti Ingu Raudingu un gaismu mākslinieku Mārtiņu Kudiņu. Lugu tulkojusi Indra Roga.

Uz ģenerālmēģinājumu un diskusiju aicinām iegādāties biļetes, kuru cena ir 3 lati.

Jaunākie raksti