Gints, Uvis

Muzeju Nakts 2010

15.maijā Latvijas muzeji sesto reizi piedalīsies starptautiskajā akcijā Muzeju nakts. Muzeju nakts ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Šoreiz akcijas tēma ir “Par tīru pasauli!”, aicinot pievērst uzmanību dabas un cilvēku radītās kultūrvides trauslajam skaistumam. Muzeju naktī Latvijā šogad iesaistīsies ne tikai dažādi muzeji, bet arī Muzeju nakts sadarbības partneri un draugi.

Muzeju nakts baudītājiem bez muzeju piedāvātās programmas būs iespēja apmeklēt arī 65 citus objektus. Rīgā, piemēram, būs Rīgas Latviešu biedrības nams, “Berga Bazārs”, klubs “Nabaklab”, Dailes teātris, Saeimas ēka, Valsts prezidenta pils un daudzi citi. Kopumā Muzeju naktī darbosies 161 apskates vietas.

Muzeju nakts pasākumos šogad iesaistīsies arī “FotoAkadēmija”, kas piedāvās ne tikai pasākumu programmu, bet mudinās visus fotografēt gribētājus iemūžināt akcijas norisi. Ikvienam, kuram patīk fotografēt, būs iespējams nosūtīt savas bildes, kas atspoguļos Muzeju nakts pasākumus, līdz 22.maijam uz adresi “[email protected]”. Galvenā balva - iespēja 100 latu vērtībā apgūt zināšanas pie “FotoAkadēmijas” pasniedzējiem. Muzeju naktī arī pašā “FotoAkadēmijā” notiks dažādi pasākumi – diskusijas un sarunas ar fotogrāfu meistariem, būs skatāma izstāde, kā arī ikviens interesents varēs izmantot iespēju, lai iemūžinātu sevi retro fotogrāfijas stilā.

Muzeju nakts apmeklētājiem Rīgā uz Rīgas muzeju nomaļākajām vai tālākām vietām no centra būs iespējams nokļūt ar bezmaksas autobusu, kas dažādos maršrutos kursēs no Strēlnieku laukuma.

Ikviens interesents ar Muzeju nakts programmu var iepazīties mājaslapā “www.muzeji.lv”.

Jaunākie raksti