Katru gadu trešajā novembra ceturtdienā Francijā un citur pasaulē tiek svinēti jaunā vīna Beaujolais nouveau svētki. Pēc Francijas likumiem šajā dienā drīkst atvērt un sākt tirgot jaunos Beaujolais nouveau vīnus un tas tiek atzīmēts ar krāšņām svinībām.
Beaujolais vīnu augļainības un svaiguma noslēpums meklējams gan to izgatavošanas metodē, gan arī vīnogu šķirnes Gamay vieglajā raksturā. Šādus vīnus dzer jaunus un pēc iespējas īsākos termiņos, dažu mēnešu laikā. Paši kvalitatīvākie Beaujolais nouveau vīni ir jāizdzer līdz nākamajai ražai, tas ir, gada laikā.
Dikļu pilī no 17. līdz 20. novembrim norisināsies Beaujolais nouveau svētki, kuru laikā tiks degustēts un baudīts jaunais vīns franču mūzikas pavadībā. Savukārt pils šefpavārs Valters Zirdziņš būs sagatavojis īpaši šim pasākumam veltītu gardēžu ēdienkarti, informē Dikļu pils pārstāvji.