Laura, Jadviga

Latvijas Fotogrāfijas muzejs ielūdz uz sarunu vakaru ar fotogrāfu Arni Balčus

Ceturtdien, 11. oktobrī, plkst. 18:00 Latvijas Fotogrāfijas muzejs ielūdz uz sarunu vakaru un izstādes „Izstāde pēc izstādes” aplūkošanu kopā ar autoru – fotogrāfu Arni Balčus. Maksa par ieeju 1,50 eiro (izstādes ieejas cena).

Sarunu vakara gaitā viesiem būs iespēja aplūkot izstādi kopā ar izstādes autoru, jautāt un noskaidrot to, kas šķita nesaprotams vai nepieņemams, apmeklējot izstādi.

Tā ir izstāde par fotogrāfa-mākslinieka darba specifiku, radošo mantojumu, attiecībām ar skatītāju un varu. Izstādē „Izstāde pēc izstādes” A. Balčus pievēršas jautājumiem, kas skar fotogrāfa-mākslinieka radošo mantojumu – kā to aptvert, atlasīt, aprakstīt, kontekstualizēt, popularizēt, saglabāt un izstādīt?

Arnis Balčus (1978) ieguvis bakalaura grādu komunikācijas zinātnē Latvijas Universitātē (2002) un maģistra grādu Vestminsteras universitātē Londonā (2005). Fotogrāfijā sevi pieteicis jau 90. gadu beigās ar pašportretiem, bet starptautisku atzinību ieguva ar intīmajiem un bieži vien provokatīvajiem momentuzņēmumiem (sērija „Es, draugi, mīļākie un citi”, 2000-04), tomēr jau vairāk nekā 10 gadus viņš pēta Latvijas identitāti, gan dokumentējot šodienas Latviju (sērija „Latvijas piezīmes”), gan pievēršoties tādām pretrunīgām tēmām kā padomju mantojums, latviešu-krievu attiecības un nacionālisms („Tukuma ziņas”, „Amnēzija”, „Uzvaras Parks,” „Viņpus Zilupei”). A. Balčum bijušas personālizstādes Londonā, Rīgā, Glāzgovā, Bratislavā, Berlīnē, Malmē u.c., bet viņa fotogrāmata „Uzvaras parks” (2016) pērn ieguva zelta godalgu „AdAwards” konkursa „PrintAward” kategorijā. A. Balčus ir arī žurnāla „Foto Kvartāls” galvenais redaktors un festivāla „Rīgas Fotomēnesis” direktors.

Jaunākie raksti