Alīna, Sandris, Rūsiņš

Teātra observatorijā demonstrēs komēdiju „Kā kļūt slavenai”

Teātra observatorijā demonstrēs komēdiju „Kā kļūt slavenai”. Izrādes 1.un 2.jūnijā. „Kā kļūt slavenai” viegli rod atbalsi to cilvēku emocionālajā atmiņā, kas piedzīvojuši padomju laikus – ne jau velti par uzdevumu, kas tika radīts skates ietvaros, līdz asarām priecājās austrumeiropieši. Taču arī Rīgas publika reaģēja uz to īpaši – šķiet, nevienam no mums šobrīd „aukstais karš” nav ne prātā.

Tas ir dialogs ar sazarotu atmiņu sistēmu un atvasinātiem sižetiem, no kuriem tiek radīta neprecētas mātes un viņas jau pieaugušās meitas dzīve, kas ne pa visam nav saulaina vien un bez neviena mākonīša, taču nez kāpēc ļoti pozitīva. „Kā būt slavenam” liriskais kodols apaug ar nostalģiskām atsaucēm uz padomju pionieru bērnību, pastiprināts ar tādām melodijām kā „Dziesma par pēdējo lapu” un īstas vingrotājas uzstāšanos. Režisore pavairojusi un sarežģījusi arī pašas varones – mammu šeit tēlo, turklāt teicami, aktieris vīrietis, bet meitene skatītāju priekšā stājas dažādās vecumā „kategorijās”. Visbeidzot - par struktūras „rāmīti” šeit kalpo literatūras stundas: tajās meitenīte raksta sacerējumus, kuri tieši ir veltīti viņas sarežģītajām attiecībām ar māti.

Lomās: Andris Bulis, Maija Doveika, Katrīna Tatarinova, Indra Briķe / Brigita  Siliņa, Katrīna Podoļska, Olga Ostrovska, Maksims Šahovičs. Mākslas vingrošanas priekšnesumu izpilda Diāna Blekte.

Režija: Gaļina Poliščuka

Biļetes visās Biļešu paradīzes kasēs un Teātra Observatorijā (Rīgā, Tērbatas ielā 28).

Jaunākie raksti