Visvaldis, Nameda, Ritvaldis

Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās

28., 29. un 30.maijā Teātra Observatorijā notiks izrāde "Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās", kas veidota pēc itāliešu leģendārā kinorežisora Frederiko Fellini 1957.gadā tapušās filmas "Kabīrijas naktis" scenārija motīviem. Kabīrijas stāsts ir par ticību mīlestībai, nodevību, zaudējumu un apbrīnojamu dzīvotgribu. Pats autors Kabīriju ir nodevējis par upuri, kāds likteņa līkločos var kļūt ikviens no mums.

Intīmā un nostalģiskas sajūtas rosinošā telpa, kādā tiek ievesti skatītāji, ar pretenziju attēlot Fellīnī sajūtamo atmosfēru, liekas vilinoša. "Teātra Observatorijas" skatuve, kas tīta pustumsā un atrodas tikai rokas stiepiena attālumā, liek identificēt sevi ar uz skatuves tēlotiem varoņiem. nodrupušas, tikai dienvidu pilsētu nostūros un vecās filmās redzētas ielas atspulgs rotā skatuvi, izrādes sākumā skan Fellīni filmas "Kabīrijas nakts" skaņu celiņš, un liekas, ka viss ir kā filmā, tikai tuvāk, tepat, dzīvē.
/Ieva Puķīte/

Lomās: Rēzija Kalniņa / Maija Doveika, Rihards Lepers, Andris Bulis, Vita Baļčunaite / Olga Ostrovska, Karīna Tatarinova, Maksims Šahovičs

Pianists – Toms Juhņevičs
Perkusionists – Miguel Andres Hernandez Giraldi

Režija: Gaļina Poliščuka

"Biļešu paradīzes" kasēs, internetā un Teātra Observatorijā (Rīgā, Tērbatas ielā 28). Cenas: Ls 14, Ls 19

Jaunākie raksti