Alīna, Sandris, Rūsiņš

Rīgas Operas festivālu atklās ar Dž.Pučīni \"Triptiha\" pirmizrādi

Rīgas Operas festivālu 8.jūnijā atklās Dž.Pučīni "Triptiha" jeb operu viencēlienu "Apmetnis", "Māsa Andželika" un "Džanni Skiki" pirmizrāde. Pasaules pirmizrādi šis Dž.Pučīni darbs piedzīvoja 1918.gadā Ņujorkas Metropolitan operā. Latvijā tas pilnā apjomā nekad nav bijis iestudēts. "Džanni Skiki" iestudēts 1932.gadā diriģenta Lovro fon Matāčiča vadībā, bet "Māsa Andželika" - 1993.gadā, kad pie diriģenta pults stājās Normunds Vaicis.

Galvenajās lomās iejutīsies lietuviešu soprāns Asmika Grigorjana, kura pieņēmusi izaicinājumu dziedāt galvenās sieviešu lomas visās trijās operās (Džordžeta "Apmetnī", titulloma "Māsā Andželikā" un Laureta "Džanni Skiki"), brazīliešu tenors un konkursa OPERALIA uzvarētājs Tjago Arankams (Luidži "Apmetnī") un daudzsološais zviedru baritons Kosma Ranuers (Mikele "Apmetnī" un titulloma "Džanni Skiki"). Pārējās lomās arī Ilona Bagele un Andžella Goba (Zebiekste "Apmetnī", Hercogiene "Māsā Andželikā", Zita"Džanni Skiki"), Inga Šļubovska un Gunta Davidčuka (Māsa Genovefa "Māsā Andželikā" un Laureta "Džanni Skiki"), Raimonds Bramanis (Rinučo "Džanni Skiki") un citi LNO solisti.
Iestudējuma diriģents - Modests Pitrens, režisors - Viesturs Kairišs, scenogrāfe un kostīmu māksliniece - Ieva Jurjāne. Viestura Kairiša un ievas Jurjānes tandēms guvis starptautisku atzinību par R.Vāgnera operas "Zīgfrīds" (2008) iestudējumu.

Pirmizrāde 2010. gada 8. jūnijā, izrādes 13.jūnijā un LNO augusta izrāžu sērijā 15.augustā.

Šogad Rīgas Operas festivāls notiks no 8.līdz 18.jūnijam. Festivāla ietvaros būs skatāmi aizvadīto sezonu iestudējumi – V.A.Mocarta "Dons Žuans", D.Šostakoviča "Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta", G.Doniceti "Mīlas dzēriens" un pats jaunākais LNO iestudējums, Ž.Masnē "Verters". Īpašs notikums būs arī festivāla noslēgums, kurā ar Dž.Verdi operas "Makbets" koncertuzvedumu tiks svinēta izcilā baritona Samsona Izjumova 60.dzimšanas diena ar pašu jubilāru titullomā.

Vairāk informācijas par Rīgas Operas festivālu: www.opera.lv

Jaunākie raksti