Jurģis, Juris, Georgs

24. un 26.oktobrī dejas izrāde „Tango... mistēriskā kaislība”!

24. un 26.oktobrī Dailes teātra Mazajā zālē notiks aizraujoša dejas izrāde „Tango ...mistēriskā kaislība”, kuru iestudē pasaulē pazīstamie horeogrāfi Hugo Mastrolorenzo un Agnese Vanaga no Argentīnas. Izrādē tiks izmantoti Argentīnas tango un laikmetīgās dejas elementi.

Dejas izrādē „Tango ..mistēriskā kaislība”  tiks apvienoti Argentīnas tango un laikmetīgā deja. Izrādē dejos gan abi horeogrāfi Agnese Vanaga un Hugo Mastrolorenzo, gan Latvijas Kultūras akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas apakšprogrammas studenti, spēlēs akordeoniste Evita Dūra.

Hugo Mastrolorenzo ir profesionāls dejotājs, horeogrāfs un tango pasniedzējs no Argentīnas, studējis moderno deju, tango, Argentīniešu tautas dejas, teātri un dziedāšanu, uzstājies un vadījis seminārus Amerikā, Āzijā, Eiropā, sarakstījis grāmatu par tango “Tango deja. Meklējot metodi, kura nekad nav eksistējusi”. Hugo ieguvis neskaitāmas balvas kā dejotājs un horeogrāfs, strādājis arī TV un kino. Kā dejotājs un horeogrāfs strādājis Buenosairesas Universitātes profesionālajā dejas trupā „Uballet Argentino”.

Agnese Vanaga ir Latvijas Kultūras Akadēmijas absolvente, ieguvusi maģistra grādu dejā Somijas Teātra Akadēmijā. Pašlaik Agnese jau trešo gadu dzīvo un strādā Argentīnā, Buenosairesā, kur viņa strādā kā horeogrāfe un dejotāja, pasniedz gaisa deju, partner work un tango nodarbības, kā arī veic aktīvu koncertdarbību. Kā horeogrāfe un pasniedzēja strādā mūsdienu dejas kompānijai Nacionālajā mākslu universitātē (IUNA) Buenosairesā.

Abi horeogrāfi, Agnese Vanaga un Hugo Mastrolorenzo, kā dejotāji, tango un gaisa deju pasniedzēji šovasar ar lieliem panākumiem piedalījās starptautiskajā Argentīnas tango festivālā „Tango Sun Festival”, kas no 17.-23.augustam notika Rīgā un Jūrmalā un ko organizēja Argentīnas tango pasniedzēja Aigara Stirnas vadītā deju studija „Tangostudio”.

Dejas izrāde „Tango ...mistēriskā kaislība” notiks 24.oktobrī plkst.18:00 un 26.oktobrī plkst.19:00 Dailes teātra Mazajā zālē.

Izrādes organizatori ir Argentīnas tango deju studija „Tangostudio” sadarbībā ar Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociāciju.

Argentīnas tango ir ne tikai deja, – tā ir nozīmīga visas pasaules mūsdienu kultūras sastāvdaļa, cilvēka radošās brīvības izpausme. Pēdējos gadu desmitos Argentīnas tango deja un mūzika tiek arvien vairāk izmantota kā spilgti mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi, pēdējos gados Latvijā dažādos teātros tapušas tādas izrādes kā „Dzeltenais tango”, „Tango” „Uz neatgriešanos”, „Tango + ceļojumi” un citas.

Biļetes var iegādāties „Biļešu serviss” kasēs, www.bilesuserviss.lv   un deju studijā „Tangostudio”, tel. 26344457, www.tangostudio.lv  . Biļešu cenas: 3 Ls un 5 Ls. 

Jaunākie raksti