Dalībai Gastronomijas festivālā pieteikušies jau 33 restorāni, kafejnīcas un bāri. Festivāla garšas buķeti veidos restorāni "Ambiente", "Avalon", "Bibliotēka N°1 restorāns", "Burkāns", "Dstyle Lounge", "KID*", "Kitchen", "Gutenbergs", "Merlin", "Panda9", "Ribs&Rock", "Steiku Haoss", "SUITE Restorāns", "Teātra Bāra restorāns", alus restorāns "Merlin", ebreju virtuves restorāns "Menora", 3 pavāru restorāns "Tam labam būs augt", svaigēšanas restorāns "Raw Garden", zivju restorāns "Le Dome", jogurta saldējumu kafejnīca "Yo Yo Frozen Yoghurt", vīna bārs "Garage", krodziņš "Lāsīte", spāņu tapu bārs "Madride", kokteiļbārs "Betty Page", "D’vine bar", kafejnīca "Mierā", kā arī kultūras bārs "Sapņi un kokteiļi".
"Gastronomijas festivāls notiek izstādes "Riga Food 2012" laikā, un tā mērķis ir popularizēt ārpus mājas ēšanas kultūru Latvijā, laužot stereotipus par to, ka patīkamas maltītes ieturēšana restorānā, kafejnīcā vai bārā ir nesamērīgi tēriņi," stāsta Gastronomijas festivāla koordinators Oskars Šļakota. "Tieši tādēļ spilgtākie Rīgas restorāni, kafejnīcas un bāri no 1. līdz 9. septembrim ikvienu aicinās pie sevis, lai priecētu ar ko patiešām īpašu – vēl nebijušām ēdienkartēm, speciāliem piedāvājumiem un īpašām atlaidēm. Veidosim Rīgu par gastronomijas metropoli," aicina O. Šļakota.
Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste uzver: "Lai arī Latvijā priekšroka tiek dota ēšanai mājās, salīdzinot ar „treknajiem” gadiem, cenas restorānos ir kļuvušas draudzīgākas un profesionalitātes līmenis ir audzis. Tādēļ Gastronomijas festivāls ir lieliska iespēja restorāniem un kafejnīcām parādīt savu prasmi ēdienu gatavošanā, izmantojot vietējos produktus, parādīt savas "odziņas" un piesaistīt jaunus klientus."
No 1. līdz 9. septembrim Rīgā notiks Gastronomijas festivāls, kurā vairāk nekā 30 lieliski Rīgas restorāni, kafejnīcas un bāri Rīgas iedzīvotājiem un viesiem prezentēs unikālu gastronomisko piedāvājumu, lai ikviens varētu izbaudīt vēl nebijušas garšas sajūtas un sabiedriskās ēdināšanas un viesmīlības uzņēmumu augsto profesionalitāti.