Edvīns, Edijs

Pasākums bērniem Prūsijas karalis ielūdz

VSIA „Latvijas Koncerti” aicina mazos apmeklētājus uz Senās mūzikas festivāla pasākumu bērniem „Prūsijas karalis ielūdz”, kas notiks Rundāles pilī sestdien, 10. jūlijā. Bērni varēs iejusties Prūsijas karaļa Frīdriha Lielā galma dzīvē, kurā skanēja mūzika, virmoja deja un pats karalis spēlēja  flautu.

Pl. 12.00 pils pagalmā bērniem būs iespēja nogrimēties, mākslinieku vadībā pagatavot skaistus žabo un vēdekļus, kā arī zīmēšanas darbnīcās uzzīmēt senatnīgas kartiņas.

Pl. 14.00 pils Baltajā zālē  Prūsijas karalis gaidīs savus viesus uz pieņemšanu.  Karaļa lomā iejutīsies LNO orķestra mākslinieks - flautists Miks Vilsons.

Pasākuma viesi varēs būt liecinieki tam, kas notika karaļa galmā: noklausīties karaļa paša izdaudzināto flautas spēli; iepazīt Frīdriha Lielā iemīļotos, tā laika slavenos operdziedoņus (viņu lomās LNO solisti - Evija Martinsone un Viesturs Jansons); vērot kā galmā darbojas komponists Karls Filips Emanuels Bahs, un kā karaļa māsa Prūsijas princese Sofija Vilhelmīne māca smalkās manieres; būs pat sajūtama kafijas smarža, kas tolaik nāca modē.

Pasākuma apmeklētāji tiek aicināti papildināt galma gleznu galeriju ar paša karaļa portretiem, kas jāsagatavo jau mājās. Portretus vērtēs karaļa padomnieki un veiksmīgākajiem autoriem piešķirs galma gleznotāja titulu. Visus uzzīmētos karaļa portretus varēs apskatīt izstādē pils pagalmā.

Tā kā šogad Senās mūzikas festivāla koncerts bērniem notiek Baltajā zālē, vietu skaits ir ierobežots. Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs.

Jaunākie raksti