Edvīns, Edijs

Kristīne Opolais debitēs Eksanprovansas Operas festivālā

Latviešu soprāns Kristīne Opolais 1. jūlijā debitēs prestižajā Eksanprovansas Operas festivālā Mocarta operas „Dons Žuans” jauniestudējumā.

Jau no maija vidus Kristīne Opolais atrodas Eksanprovansā, kur visu šo laiku gatavoja donnas Elvīras lomu Mocarta operas „Dons Žuans” jauniestudējumā. Tā pirmizrāde notiks 1. jūlijā, kam sekos vēl deviņas izrādes. Iestudējuma režisors ir Dmitrijs Čerņakovs, pie diriģenta pults būs viens no izcilākajiem šodienas Mocarta mūzikas interpretiem Luijs Langrē, bet titullomu dziedās Bo Skovhuss. Festivāla laikā taps arī izrādes DVD ieraksts, izrādes tiks translētas vairākos pasaules televīzijas kanālos.

Kristīne Opolais pirms pirmizrādes stāsta: „Šajā Dmitrija Čerņakova iestudējumā, kas ir fascinējošs, spēcīgs un ļoti sarežģīts, par donnas Elvīras tēlu un arī pārējiem personāžiem tiek salauzti visi stereotipi. Režisora interpretācijā Dons Žuans paliek dzīvs, bet kā personība absolūti iztukšots, bezspēcīgs un bez sava īpašā šarma. Donna Elvīra ir Dona Žuana sieva, kas bezgalīgi viņu mīl un vienmēr atrod viņam attaisnojumu. Visa komanda, kas strādā pie iestudējuma, ir izcila, tapēc arī es donnas Elvīras lomā beidzot jūtos „kā zivs ūdenī”. Bailes ir pazudušas, un mana sirds ir atvērta Mocarta mūzikai.”

Pēc atgriešanās no Eksanprovansas Operas festivāla Kristīne Opolais 8.augustā dziedās Siguldas opermūzikas svētku galā koncertā, bet septembrī debitēs titullomā Pučīni operā „Māsa Andželika” Latvijas Nacionālajā operā. Šo lomu viņa dziedās arī nākamajā pavasarī plašā koncertturnejā pa Vāciju ar Ķelnes WDR simfonisko orķestri un diriģentu Andri Nelsonu, paralēli ierakstot arī CD.

Uz Rīgas operas skatuves mākslinieces cienītājiem būs iespēja viņu redzēt arī operas „Pīķa dāma” izrādē septembrī, bet novembrī – Tatjanas lomā operas „Jevgeņijs Oņegins” jauniestudējumā.

Savukārt novembrī Kristīne Opolais Mizetes lomā operā „Bohēma” debitēs Ņujorkas Metropolitēna operā, kam janvārī un februārī sekos Nedas loma operas „Pajaci” jauniestudējumā Milānas La Scala operteātrī ar Danielu Hārdingu pie diriģenta pults.

Jaunākie raksti